Bakcreaties
Image default
Society / Relationships

Waarom afrijden voor sommigen eng is

Hoe lastig iemand autorijden vindt, verschilt ongelooflijk per persoon. De een vindt het ontzettend makkelijk, terwijl de ander zijn rijbewijs maar niet haalt, hoe vaak hij het ook probeert. Dit komt doordat de benodigde vaardigheden bij de ene persoon van nature aanwezig zijn, terwijl de ander dit moet leren. Maar wat zijn deze vaardigheden dan? 

 

Ten eerste is ruimtelijk inzicht erg belangrijk. Bijvoorbeeld bij het inparkeren, vooral bij het achteruit inparkeren. Sommige mensen kunnen dit natuurlijk, anderen zullen een Achteruitcamera inbouwen om een achteruitrijcamera te kunnen gebruiken, zodat ze eindelijk kunnen inparkeren. Daarnaast is stressbestendigheid een hele belangrijke. Tijdens het autorijden, vooral als je het nog niet zo vaak gedaan hebt, loop je tegen dingen aan die je nog nooit eerder gedaan hebt. Belangrijk is op zo’n moment om je hoofd koel te houden en gewoon te doen wat je gezond verstand zegt. 

 

Maar toch is het niet altijd zo eenvoudig. Neem bijvoorbeeld Nel. Nel is summa cum laude geslaagd voor haar VWO, met een 10 voor wiskunde. Met dat ruimtelijk inzicht, gezond verstand en stressbestendigheid zou het wel goed moeten zitten dus. Toch is zij nu al meer dan een jaar bezig met het halen van haar rijdiploma. Ze heeft nu al 4 keer afgereden en is elke keer gezakt. Hoe kan dit nou zo zijn?

 

Dit komt omdat sommige mensen het autorijden ook gewoon erg lastig vinden. Je moet alles snel oplossen en als je een grote overdenker bent, zal je vaak je acties betwijfelen en ga je vanaf dat moment steeds slechter rijden. Dit komt door faalangst. Je bent bang dat je een fout maakt en dat je met die fout je auto beschadigt of jezelf en je omgeving bezeerd. Deze stress is een andere stress dan schoolstress, wat een stuk minder levensbedreigend is. Vandaar dat sommige mensen autorijden flink eng vinden. 

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/

Gerelateerde artikelen

Droomtuin laten ontwerpen door Exalto Hovenier in omgeving Rhenen

De dienstensector

Een touringcar huren bij Noot