Bakcreaties
Image default
Fotografie

Culinaire fotografie

De wereld van instagram is een wondere wereld. Je kan er inspiratie opdoen, je kan er ook klanten vinden of opdrachtgevers. Het is vooral een wondere wereld omdat het snel gaat. We leven vandaag de dag al in een hectische wereld en instagram doet daar vrolijk aan mee. Als je 1 beeld per werk laat zien op instagram hoor je er al niet echt bij.

Elke dag een beeld plaatsen is wellicht al weinig. Je moet de juiste hastags kiezen en vooral gelikte content plaatsen. culinaire fotografie

De culinair fotograaf.

Voor een culinair fotograaf of sowieso welke fotograaf dan ook is het lastig geworden omdat filmpjes het beter doen dan alleen maar foto;s. Denk daarom maar eens aan slideshows voor je foodfotografie.

Dat wil zeggen dat iederen fotograaf creatief moet zijn. Niet alleen als creatief fotograaf, maar ook creatief bedenken hoe je het beste je beelden kan laten zien op instagram. Een website is nog steeds heel belangrijk om te hebben voor iedere fotograaf. Dat wil zeggen dat een foodfotograaf beelden moet kunnen laten zien waardoor je zin krijgt om dat gerecht of product te eten. Bij foodfotografie moeten de kleuren goed zijn en de scherpte moet liggen daar waar het moet.

foodfotograaf

De mooiste culinaire foto’s.

Spetterende culinaire fotografie is een term waar je als kijker gelijk een beeld bij moet krijgen. Dat kan zijn een cocktail die splasht of een saus die spettert. Of je nou beelden laat zien op instagram of op facebook of op je eigen website. Zorgt dat het allemaal up to date is. De kijker of je klant moet direct een goed beeld krijgen van welk werk jij nou maakt als fotograaf. Het moet lekker zijn, het moet kleurrijk zijn het moet iets bijzonders hebben. We worden al overspoelt met de meest mooie beelden. Soms komen ze zo uit de camera maar veelal zijn tot in de treure bewerkt met photoshop. Een goede foodfoto is bijvoorbeeld een foto waar de compositie en licht fenomenaal zijn.

Hoe zorg je er nou voor dat een beeld lang blijft hangen bij de kijker? Nou dat doe je dus vooral om een spektaculair beeld te maken, denk out of the box, maar weet ook dat alles al eens een keer is gedaan. Het wordt dus steeds moeilijker om bijzonder en apart te zijn op sociale media.

Maar het is zeker niet onmogelijk. Doe inspiratie op en volg ten alle tijde je eigen creatieve plan dan lukt het wel!

 

https://zakelijkefotomissies.nl/