Bakcreaties
Image default
Aanbiedingen

Glamping: perfect voor wie van kamperen houdt (en voor wie er een hekel aan heeft!)

De échte kampeerder weet: er gaat niets boven kamperen. Heerlijk in de buitenlucht, genieten van de natuur en lekker eten in de buitenlucht. Nergens slaap je zo lekker als op de camping en ook de sfeer is uitermate relaxt. Iedereen op de camping is ontspannen en heeft de tijd om een praatje te maken of tips over bezienswaardigheden uit te wisselen.

Er zijn helaas ook mensen die de liefde voor het kamperen nog niet hebben ontdekt. Zij zien vooral de minder mooie kanten van het kamperen. Denk aan de usual suspects: een luchtbed dat net niet lekker ligt, waardoor je ’s ochtends gebroken wakker wordt, de beruchte wc-rol onder de arm en natuurlijk het ontbreken van fatsoenlijke koffie in de ochtend.

Luxe vorm van kamperen

Gelukkig is er een vorm van kamperen waarbij je wél de pluspunten van de camping meepakt, zonder de nadelen te hoeven ervaren. Glamping (glamorous camping) staat voor kamperen in luxe. Glamping is kamperen, maar dan met het comfort van een vakantiehuisje. Dat begint al bij aankomst.

Na een (korte of lange) rit in de auto wil je lekker kunnen ontspannen. Moet je bij het ouderwetse kamperen eerst je kamp opbouwen, bij glamping staat alles al klaar. Een superruime tent, die van alle gemakken is voorzien (sanitair, luxe bedden, keuken, koffiezetapparaat, enzovoort), of wellicht een lodge, vakantiehuisje of een van de exotischere verblijfsvormen. Dit is het soort tent waar je zelfs de meest veeleisende vakantieganger best een maandje in wil verblijven. Oh, en de glamping accommodaties zijn 100% Insta-worthy!

Glamping? Waar dan?

Nu vraag je je misschien af waar je deze comfortabele vorm van kamperen kunt genieten. Een betere vraag is eigenlijk: waar niet. In de meest populaire vakantielanden (Frankrijk, Italië, Kroatië, Spanje) kun je heel goed terecht. Maar je hoeft niet ver weg. Ook in de Benelux (België, Nederland, Luxemburg) is het glamping aanbod enorm.

Begint het je al een beetje te duizelen van de vele mogelijkheden die glamping biedt? Begin dan gewoon bij het begin en bezoek www.glampings.com. Wij hebben alvast een selectie voor je gemaakt. Alleen de écht goede glamping verovert een plekje op onze pagina’s. Heb je de perfecte glamping gevonden? Dan boek je heel makkelijk je verblijf. Lekker toch?