Bakcreaties
Image default
Zakelijk

Lenen met de creditcard: stappenplan + voordelen

Als u een creditcard heeft, kan het verleidelijk zijn om deze voor van alles te gebruiken, van het afsluiten van kleine leningen tot het doen van grote aankopen. Dit is waar het hebben van een creditcard van pas komt. Het geeft u toegang tot lage rentetarieven en tal van andere voordelen, zoals kortingen op hotels en autoverhuur of voorrang reserveringen bij sommige restaurants. Maar dat gemak kan ook je ongedaan maken. 

Door uw creditcard voor iets anders te gebruiken dan het kopen van dingen die u meteen kunt betalen, legt u meer druk op de kaart en de geldschieter door het bedrag dat ze u aan rente willen aanrekenen te verhogen. Laten we eens kijken hoe u een lening op uw creditcard kunt krijgen, zodat u niet wordt gestraft met hoge rentetarieven of boetes als u betalingen mist en daarmee niet hoeft uit te wijken naar BKR krediet.

Hoe u een lening krijgt tegen uw rekening Creditcard?

Als u overweegt een lening af te sluiten met uw creditcard, bent u niet de enige. Met zoveel voordelen die het hebben van een creditcard met zich meebrengt, is het gemakkelijk om je een beetje te laten meeslepen en het voor meer te gebruiken dan je je echt kunt veroorloven.

 Hoewel het verleidelijk kan zijn om een kleine lening met uw kaart af te sluiten om een grote uitgave te dekken, moet u dit alleen doen als u het geld echt nodig heeft. Anders zou u op de lange termijn meer rente kunnen betalen dan wanneer u gewoon nog een maand had gewacht.

Voordat u een lening afsluit met uw creditcard, moet u goed nadenken over wat u eruit haalt. Hoewel het misschien prima is om een kleine lening met uw creditcard af te sluiten om een belangrijke uitgave, zoals een nieuwe bank, te dekken, is het niet alleen onverstandig om een aankoop te doen die u zich niet kunt veroorloven, maar het kan ook uw credit score schaden, op deze pagina lees je er meer over.

Wanneer u een lening aangaat met uw creditcard, neemt de geldschieter uw krediet en gebruikt het om u een lening te verstrekken. Als u te laat betaalt of de lening aan het einde van de maand niet afbetaalt, kan dit een negatieve invloed hebben op uw kredietscore.

Procedure om een lening te krijgen tegen creditcard

Weet wat u zoekt

Voordat u een lening met uw creditcard aanvraagt, moet u nadenken over wat u wilt bereiken. Als u het geld direct nodig heeft, dan is een lening op uw creditcard wellicht de juiste keuze. Als u echter een andere schuld wilt afbetalen die u liever niet aangaat, dan zal een lening op uw creditcard waarschijnlijk niet nuttig voor u zijn. Voordat u een lening tegen uw kaart aanvraagt, moet u ervoor zorgen dat u op zoek bent naar een specifiek type lening. Creditcards zijn ontworpen met als enig doel u te helpen aankopen te doen die u zich anders niet kunt veroorloven.

Bij de meeste creditcardmaatschappijen kunt u een kleine lening tegen uw kaart afsluiten, zodat u een grote aankoop kunt doen of een groot bedrag aan schulden kunt aflossen. U kunt uw kaart echter niet gebruiken voor kleine dagelijkse aankopen zoals boodschappen of benzine. Dit type lening heeft een negatieve invloed op uw kredietscore en kan ook leiden tot hoge rentetarieven op uw andere creditcards.

Vind de juiste kredietverstrekker

Wanneer u besluit om een lening af te sluiten een lening tegen uw creditcard, moet u beslissen met welke geldschieter u wilt werken. Als je al een paar creditcards hebt bij een bepaalde kredietverstrekker, dan kun je een lening afsluiten voor een van die kaarten en deze uiteindelijk betalen. Om dit te voorkomen, wil je een nieuwe geldschieter vinden die een ander product aanbiedt. Sommige creditcardmaatschappijen, zoals Capital One, bieden een kredietlijn die u voor verschillende dingen kunt gebruiken.

De meeste creditcardmaatschappijen bieden echter maar één type product aan, zoals een lening. Voordat u een lening tegen uw creditcard aanvraagt, moet u een stapje terug doen en nadenken over wat voor soort persoon u bent. Als u iemand bent die graag te veel geld uitgeeft en slechte financiële beslissingen neemt, kan het moeilijk zijn om uit de schulden te komen. Als u dit van tevoren weet, kunt u voorkomen dat u een kredietverstrekker kiest die financieel slecht past.

Begrijp de kredietvereisten

Voordat u een aanvraag indient lening tegen uw creditcard, zorg ervoor dat u de kredietvereisten begrijpt. Alle kredietverstrekkers zullen een soort schuld op uw andere rekeningen willen zien. Elke kredietverstrekker zal echter andere vereisten hebben. Sommige kredietverstrekkers willen dat je maar één creditcard hebt en vinden het prima dat je een saldo hebt. Anderen zullen alleen werken met mensen die minder dan 10% van hun schuld op creditcards hebben staan. Als u vooraf weet welk type persoon u bent, kunt u beslissen met welke geldschieter u wilt samenwerken. Sommige kredietverstrekkers werken alleen met mensen die een bepaald kredietbedrag hebben. Als u vooraf weet of u een zware schuldenlast heeft en niet meer wilt aannemen, kunt u een kredietverstrekker kiezen die werkt met minder kredietwaardige klanten.

De lening aanvragen

< p>Zodra je een kredietverstrekker hebt gevonden en hebt bepaald welk type lening je wilt aanvragen, moet je de lening aanvragen en de aanvraagkosten betalen. Het aanvraagproces kan variëren, afhankelijk van de geldschieter waarmee u werkt. Hoogstwaarschijnlijk moet u uw naam, geboortedatum, adres en een verscheidenheid aan andere persoonlijke informatie opgeven. Mogelijk wordt u ook gevraagd een vragenlijst in te vullen die u vragen stelt over uw financiële situatie en voor welke soorten aankopen u een lening tegen uw kaart wilt afsluiten. Zodra je de aanvraag hebt voltooid en de aanvraagkosten hebt betaald, ben je klaar om te gaan. De kredietverstrekker zal uw aanvraag beoordelen en beslissen of de lening al dan niet wordt goedgekeurd.

Lees ook: De ultieme gids om direct een persoonlijke lening te krijgen zonder PAN-kaart

De lening terugbetalen volgens de Schema

Ervan uitgaande dat u bent goedgekeurd, moet u de lening terugbetalen volgens de voorwaarden. De meeste kredietverstrekkers willen dat u ten minste één betaling doet voordat de lening volledig is terugbetaald. Sommige kunnen echter vereisen dat u twee of meer betalingen doet voordat de lening volledig is afbetaald. 

Voordat u uw eerste betaling van de lening doet, moet u ervoor zorgen dat u de voorwaarden begrijpt en ervoor zorgt dat u genoeg geld heeft om de lening af te betalen. Sommige kaart maatschappijen bieden mogelijk ook speciale promoties waarmee u uw lening vervroegd kunt aflossen. Zorg ervoor dat u de voorwaarden op uw kaart controleert om meer te weten te komen over deze promoties.

Lees ook: Online persoonlijke leningen? Denk eraan om deze dingen te controleren

Beloningen ontvangen voor goed zijn met geld

Een laatste ding om in gedachten te houden is dat elke keer dat u uw creditcard gebruikt, u helpt bij het opbouwen van uw credit. Creditcards werken door een bepaald tegoed op uw account te zetten. Op de rekening kunt u dan op een later tijdstip geld lenen bij een kredietverstrekker. Uw credit score wordt echter gebaseerd op het bedrag aan schuld dat u op de rekening heeft staan. Hoe meer schulden u heeft, hoe slechter uw credit score zal zijn. Met creditcards kunt u krediet opbouwen doordat u geld kunt uitgeven dat u op een bepaald moment in de toekomst kunt lenen tegen uw credit score.

 

https://www.leningenhypotheek.com/