Bakcreaties
Image default
Aanbiedingen

Stel openbare sporttoestellen voor senioren beschikbaar

Jong of oud, het is altijd goed om in beweging te blijven. Juist als je ouder wordt, wordt dit alleen nog maar belangrijker om fit en vitaal te blijven. Hoe actiever je bent, hoe meer je op je oude dag nog kunt. Dit kan al worden gestimuleerd door dagelijks een rondje te lopen, maar veel ouderen vinden het ook leuk om wat meer te worden uitgedaagd. Dit kan heel ongedwongen met sporttoestellen voor senioren. Dus denk bij de inrichting van de wijken niet alleen aan kinderen, maar ook zeker aan de senioren. Je leest er hier meer over.

Vele opties

Voor de sporttoestellen zijn er veel verschillende mogelijkheden. Ieder toestel traint verschillende vaardigheden, zoals kracht en evenwicht. Zorg voor een gevarieerd aanbod, zodat iedere oudere een sporttoestel kan vinden dat bij hem of haar past. Waar de een nog heel mobiel is en zonder problemen over een evenwichtsbalk loopt, is de ander een stuk minder mobiel en meer gebaat bij sporttoestellen die zittend bediend kunnen worden. Let er bovendien op dat de sporttoestellen steeds een armleuning hebben. Zo kunnen de senioren zich goed vasthouden en op een veilige manier iets aan hun dagelijkse beweging doen. 

Waar neerzetten?

In principe kunnen de sporttoestellen voor senioren overal in de wijk worden geplaatst. Echter zijn er een aantal plekken die bijzonder geschikt zijn. Denk bijvoorbeeld in het park naast een verzorgingshuis. Hier wonen veel ouderen. Hoe dichter bij de doelgroep woont, hoe sneller ze er ook daadwerkelijk gebruik van zullen maken. Ook een wijk waar de gemiddelde leeftijd wat hoger ligt, is een geschikte plek.

Combineren met kinderspeeltoestellen

Het is tot slot erg leuk om de sporttoestellen voor senioren met speeltoestellen voor kinderen te combineren. Zo kunnen de opa’s en oma’s samen met hun kleinkinderen bewegen. De kinderen zullen het erg leuk vinden om hun opa of oma bij de sportoefeningen te helpen. Dit terwijl de grootouders een oogje in het zeil kunnen houden en wanneer de kinderen aan het spelen zijn. Daarnaast kunnen geheugenspellen en behendigheidstoestellen ook samen worden gedaan. Wie doet het beter, het kind of de senior?

https://www.yalp.nl/

Gerelateerde artikelen

Schelpen voor in de tuin

Glamping: perfect voor wie van kamperen houdt (en voor wie er een hekel aan heeft!)

Kindregelingen