Bakcreaties
Image default
Hobby en vrije tijd

Zeilringen voor het verstevigen van touwgaten en vetergaten

Vernikkelde metalen ringen voor extra stevigheid

Onder zeilringen worden speciale vernikkelde metalen ringen verstaan die van nut zijn om ronde of ovalen gaten in textiel, dekzeil tentendoeken en lederen voorwerpen sterker te maken. De ringen voorkomen dat de gemaakt gaten uitscheuren als er bijvoorbeeld een touw of spanlijn door wordt getrokken. Andere benamingen waaronder zeilringen bekend staan, zijn ook wel zeilogen, maar ook termen als nestels en nestelringen komen voor. Doorgaans bestaat de zeilring uit twee losse onderdelen: de ring zelf en een soort onderring of tegenring. Met een speciale stempel kan de zeilring in textiel, leer of tentdoeken en bootzeilen worden bevestigd.

 

Welke zeilringsoorten bestaan er eigenlijk?

Op het gebied van formaten en doorsnedes is er veel mogelijk qua zeilringen. In de webshop van Ritomshop.nl, een van Nederlands grootste aanbieders op het gebied van zeilringen, nestels, holnieten, holpijpen, stempels, gespen, drukknopen en soortgelijke fournituren, kunt u een groot aanbod vinden met uiteenlopend diameters. De zeilringen beginnen met een diameter van 8 mm, terwijl de grootste ringformaten een diameter tellen van 15.4 mm. De ringen zijn dus bruikbaar voor allerlei doeleinden: van het maken van vetergaten in schoenen tot het versterken van zeil- en bootdoeken. Verder is er de nodige kleurvariatie en soortvariatie qua ringen: van zwart, wit, goudkleurig en zilverkleurig tot nikkel, messing en grijskleuren.

 

Ga direct naar de collectie toe

Er valt dan ook genoeg te kiezen voor de professional, klusser en doe-het-zelver. Zit uw perfecte zeilring er niet tussen? Dan kunt navraag doen om de juiste ring alsnog te verkrijgen. Neem direct een kijkje in de grote collectie zeilogen, nestels, holnieten, gespen en andere soorten versterkingsringen.