Bakcreaties
Image default
Aanbiedingen

Geen (geschikt) IT-personeel in dienst? Misschien is een MSP wel iets voor u!

Geen (geschikt) IT-personeel in dienst? Misschien is een MSP wel iets voor u!

Vandaag de dag vormen technologie en het internet een verlengstuk van ons leven. Internet en technologie zijn tegenwoordig zo sterk in ons dagelijks leven verweven, dat we eigenlijk niet meer zonder kunnen. Niet alleen privé, maar ook in het bedrijfsleven. Het belang van deskundig IT-personeel wordt helaas nog wel eens onderschat. Zij vormen een zeer belangrijke spil in het bedrijf. Echter heeft lang niet elk bedrijf de middelen om vast IT-personeel in dienst te nemen. Gelukkig bestaan er voor dat soort bedrijven andere oplossingen, zoals een MSP of Managed Service Provider bijvoorbeeld. In deze blog leest u hier meer over.

 

Wat is een Managed Service Provider?

Wanneer er een Managed Service Provider wordt ingeschakeld of ingehuurd, worden bepaalde bedrijfsprocessen, in dit geval op het gebied van IT, aan een externe partij uitbesteed om zo lagere kosten en/of een hogere efficiëntie te behalen. Soms kan het dus zo zijn dat het in dienst nemen van vast IT-personeel niet mogelijk is, maar dat het bedrijf wel voldoende financiële middelen heeft om MSP diensten af te nemen. Fundaments is een mooi voorbeeld van een Managed Service Provider of webhost dat gespecialiseerde IT-services verleent aan onder meer bedrijven, maar ook aan scholen, ziekenhuizen en andere instanties bijvoorbeeld. De aangeboden IT-diensten kunnen zeer uiteenlopend zijn, van netwerkondersteuning tot verschillende diensten op het gebied van opslag, cloud connectivity en firewall. Kortom, bovengenoemde webhost neemt de hosting van alle web gerelateerde services van uw bedrijf op zich.

 

Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een MSP?

Het grootste voordeel van het inschakelen van een MSP is uiteraard dat u geen duur vast IT-personeel in dienst hoeft te nemen. Voor een vast bedrag per maand (of jaar) neemt u als het ware een soort abonnement op de IT-services waar u en uw bedrijf behoefte aan heeft. Zo weet u precies wat u maandelijks (of jaarlijks) voor uw IT-oplossingen kwijt bent en hoeft u zich hier geen zorgen meer om te maken. Door de IT uit handen te geven aan een gespecialiseerd bedrijf, kunt u zich weer richten op uw core business.

 

https://www.fundaments.nl/

Gerelateerde artikelen

Stel openbare sporttoestellen voor senioren beschikbaar

Dankzij de relatietherapie is onze relatie gered!

Kindregelingen