Bakcreaties
Image default
Bedrijven

Hoe vind je een goede aannemer?

hoe vind je een goede aannemer is een veel gestelde vraag.

Het vinden van een goede aannemer kan lastig zijn. Je wilt natuurlijk iemand die je vertrouwt, maar er zijn ook andere dingen op het gebied van de bouw waaraan je moet denken. Als je met ervaren professionals gaat samenwerken is het belangrijk dat ze bijvoorbeeld kennis hebben over hoe energiezuinige woningen worden gebouwd en wat daarbij nodig is. Heb jij al bedacht welke vragen je wil stellen? Hieronder hebben we een aantal aspecten voor je opgesomd. Kijk er even naar!

Het is ook belangrijk dat je aannemer en jij hetzelfde gevoel hierover hebben. Bedenk dus vooraf wat je van hen verwacht en stel duidelijke eisen. Dat voorkomt teleurstellingen later!

Zijn er andere zaken die jouw aannemer moet meebrengen? Laat het ons weten in de reacties hieronder. We horen graag van je!

Wat doet een Aannemer? Waarom is ervaring nodig

Een aannemer moet verantwoordelijk zijn voor veel verschillende taken en als u een nieuwe aannemer inhuurt, weet hij of zij misschien niet alle noodzakelijke stappen voor de afhandeling van deze zaken. Dit kan tot problemen leiden. Ervaring is zeer belangrijk om dit werk goed te doen.

Bij het bouwen van een huis komen zoveel verschillende dingen kijken:

te beginnen met het vinden van de juiste plek en het bepalen van het budget en de lopende kosten tot het kiezen van het ontwerp en het maken van tekeningen en het berekenen van de exacte getallen,

  • het opstellen van de benodigde (bouw)vergunningen,
  • het inhuren van vakmensen zoals bouwvakkers, loodgieters enzovoorts,
  • het regelen van het vervoer van materialen die ter plaatse nodig zijn,
  • het opzetten van een eigen werkplaats (indien nodig),
  • het voorbereiden van materialen die door hemzelf of anderen zoals elektriciens geschilderd moeten worden (zodat ze werkenop tijd kan beginnen),
  • ervoor zorgen dat de materialen worden geleverd wanneer dat nodig is,
  • het plaatsen van de ramen en deuren,
  •  het bouwen van een dak,
  •  bijvoorbeeld een hoogwaardige serre of een noodzakelijke dakkapel.

Ook al klinkt het als veel werk, een aannemer moet het allemaal goed kunnen om uw droomhuis te kunnen bouwen. Dit betekent dat hij kennis moet hebben van wat elke stap inhoudt en ervoor zal zorgen dat alles goed wordt uitgevoerd.

Wat u nodig heeft bij een groot renovatieproject

Een huis renoveren is een grote investering. Het gaat niet alleen om de materialen en de mannen, maar ook om uw gemoedsrust. U wilt dat alles goed gebeurt en dat u achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Om onaangename ervaringen met aannemers te vermijden, moet u een onderscheid kunnen makenaan het begin van de klus tussen een goede aannemer en een slechte aannemer. Als u voldoende kennis heeft van renovatie, kunt u dit zelf doen. Maar als het je aan inzicht ontbreekt, is het raadzaam om hulp van kennissen of een deskundige in te roepen.

Het inhuren van een persoonlijke kennis is niet aan te raden. Dit kan misgaan door verwachtingen die niet worden waargemaakt of afspraken die niet duidelijk zijn.

Meer tips bij het vinden van een aannemersbedrijf

– Kies uw aannemer goed, neem niet het eerste aanbod aan, maar vergelijk elk aanbod op zijn merites. Controleer referenties en heb een goed beeld van eerder werk. Er moet ook iets overblijven voor mislukkingen of problemen waarmee in het contract geen rekening is gehouden. 

Pas op voor malafide aannemers. Vraag altijd om een referentie en controleer die. Controleer of het werk aan de normen voldoet en of het aan alle bouwvoorschriften voldoet.

 – Om onaangename verrassingen te voorkomen, moet u rekening houden met de kosten in de verschillende fasen: afbraak, bouw, bepleistering en schilderwerk (die evenveel kosten als de eerste twee fasen samen).

– De gemiddelde prijs voor renovaties of uitbreidingen ligt rond de 25euro per vierkante meter, maar dit is een ruwe richtlijn.

 – Probeer zo veel mogelijk zelf te doen. Dit zal de kosten drukken en er zijn veel voorbeelden van eenvoudige doe-het-zelf renovatieboeken die je leren hoe je veranderingen of decoratieve accenten in je huis kunt aanbrengen.

 – Pas op voor verborgen kosten in het contract, onderhandel altijd! Het kan nodig zijn om

De vraag die iedereen zichzelf stelt is: wat wil je met je huis doen? Wil je een verbouwing, renovatie of nieuwbouw? Het antwoord daarop bepaalt de keuzes die je gaat maken. Wanneer het gaat om verbouwen dan is het belangrijk dat jij een goede aannemer vindt.