Groothandel

Isolatieglas

Bakcreaties

Isolatieglas biedt voor elk seizoen voordelen
Je loopt door de woonruimte en begint met een verkoper te praten over energie-efficiëntie. Het modewoord van tegenwoordig. Hij legt alle voordelen en fijne kneepjes van isolatieglas uit. Maar wat is dubbel glas nu eigenlijk. Het zorgt ervoor dat de warmte in de zomer niet door het raam naar binnen komt en de kou in de winter.

De functie van isolatieglas
Isolatieglas verwijst naar glas dat is gemaakt om warmteoverdracht naar of uit een huis of gebouw te voorkomen. Het bestaat uit meerdere stukjes glas, gescheiden door afstandhouders van metaal zoals aluminium. De ruimte tussen het glas is soms opgevuld met een kleurloos edelgas waaronder argon of krypton. Isolatieglas wordt soms ook wel dubbelglas genoemd. Naarmate de technologie evolueert, is nu ook drie- en vierdubbel-glas beschikbaar.


De componenten van isolatieglas

Dubbel glas bestaat uit verschillende componenten: meerdere stukken glas, materialen die ruimte creëren en behouden tussen het glas en eventueel gas dat wordt toegevoegd aan de ruimte tussen het glas. Al deze onderdelen zijn samengevoegd tot een enkele, afgedichte eenheid die het hele systeem bij elkaar houdt en helpt om veranderingen te voorkomen, met name naar de lucht (of gas) tussen het glas. Deze complete eenheden worden isolatieglas eenheden genoemd.

Waar je woont bepaalt de aankoop van dubbel glas
Bij het zoeken naar nieuwe vensters en een efficiënte isolatieglas-eenheid speelt de woonomgeving een grote rol. Vensters in IJsland moeten zich bijvoorbeeld richten op het buiten houden van dat koude weer in de winter, terwijl in Spanje de nadruk zal liggen op het buiten houden van de warmte. Wat in beide scenario’s een rol speelt, is de isolatiewaarde van glas. Dit wordt de U-waarde genoemd. Hoe lager de U waarde, hoe minder warmte in de woning verloren gaat. Kortom, hoe goed het glas isoleert heeft dus alles te maken met de U waarde.


Vensterkosten versus energiebezuiniging

Het is moeilijk om de terugverdien tijd van een energiezuinige raamaankoop te bepalen, maar er zijn verschillende parameters waar je rekening mee kan houden:  Het duurdere venster is niet alleen de beste isolator. Kijk goed naar de waarde van de U-factor tijdens de evaluatie
Informeer bij nutsbedrijven. Sommigen bieden kortingen aan.

Het innoveren van ramen bespaart op de lange termijn geld. Nieuwe vensters zullen de energiekosten drastisch laten verminderen.
Bestel isolatieglas eenvoudig op www.glaskoning.nl.
Lees hier meer over duurzaam wonen.