Bakcreaties
Image default
Woning en Tuin

Nu een groendak aanleggen!

Een groendak is een uitstekende manier om uw woning en tuin te verduurzamen: kies er daarom vandaag nog voor het aanleggen van een groendak! Bij NatureGreen kunnen we u adviseren over de verschillende soorten groendaken, zoals welke het meest geschikt is voor uw dak. Ook kunt u er bij ons voor kiezen om het dak zelf aan te leggen, of dit te laten doen door een expert. Alle systemen die wij aanbieden zijn echter gemakkelijk zelf te plaatsen! Ook zijn er instructievideo’s beschikbaar, zodat u van tevoren goed weet wat u moet doen. Dat maakt de klus helemaal simpel. Heeft u toch vragen, dan staan onze medewerkers van de klantenservice graag voor u klaar. Kiest u dus voor een groendak van NatureGreen, dan kiest u ook voor de beste service!

 

Voordelen groendak

Een groendak is super duurzaam en brengt verschillende voordelen met zich mee, zoals diverse bijdrages aan de lokale omgeving. Groendaken bedekken uw dak met verschillende plantjes zoals sedum, mos, bloemen of grassen. Deze laag beschermt uw huis tegen erosie, verhoogt de isolatiewaarde en zorgt ervoor dat regenwater beter wordt afgevoerd. Daarnaast zorgt een sedumdak ook voor:

  • Verlaagd omgevingsgeluid en -temperatuur
  • Een bijdrage aan de lokale biodiversiteit
  • Meer weerbaarheid tegen klimaatverandering
  • Luchtzuiverende werking
  • Hogere waarde van uw woning

Allemaal goede redenen om vandaag nog te kiezen voor het aanleggen van een groendak!

 

Gewicht groendak
Misschien bent u benieuwd, wat weegt zo’n groen dak nou eigenlijk? Het gewicht van onze sedumdaken verschilt per groendaksysteem, en is daarnaast afhankelijk van een aantal andere factoren, zoals hoe verzadigd het dak is. Bij NatureGreen verkopen we twee lichtgewicht systemen: lichtgewicht trays en de lichtgewicht sedummat. Deze zijn beiden niet zo zwaar en hebben een verzadigd gewicht van 45 tot 75 kg per vierkante meter. Verzadigd gewicht betekent het gewicht dat het dak heeft wanneer het de maximale hoeveelheid regenwater heeft opgenomen. Onze andere systemen, de sedum cassettes en de standaard sedummat, zijn ietsje zwaarder, met een verzadigd gewicht van respectievelijk 70 tot 85 kg per vierkante meter. Wanneer u bepaalt of uw dak voldoende draagkracht heeft, moet u altijd uitgaan van het verzadigde gewicht.

 

Draagkracht dak

Het is dus belangrijk om rekening te houden met de draagkracht van uw dak. Niet alle daken zijn namelijk even sterk: dit heeft vooral te maken met zaken als het materiaal waarvan het dak is gemaakt, de dikte van de muur, de grootte van en afstand tussen de steunbalken, het contructietype en bouwjaar van het dak, en of het dak in goede staat verkeerd. Sedumdaken lijken misschien licht, maar worden dus zwaarder wanneer ze verzadigd zijn met regenwater. Daarom is het belangrijk om vantevoren de draagkracht van de uitbouw uit te rekenen of op te zoeken in de bouwtekeningen, zodat u zeker weet dat deze het groen dak kan houden. Zo voorkomt u schade of vervelende verassingen! Bij NatureGreen kunnen we u helpen het dak te inspecteren en kunnen we u advies geven over welk groendak het beste bij u past.