Bakcreaties
Image default
Woning en Tuin

Tips thuis bakken

Er valt veel te leren als je begint met leren bakken, en het kan handig zijn om een paar tips en trucs van doorgewinterde deskundigen te kennen om je op weg te helpen.

Hier hebben we wat tips om thuis te bakken die je op de goede weg helpen, en ervoor zorgen dat je niet dezelfde fouten maakt die anderen hebben gemaakt toen je begon.

 

Lees het recept zorgvuldig door

Goed bakken heeft alles te maken met voorbereiding. Zorg ervoor dat u het recept zorgvuldig doorleest voordat u begint te bakken, en het liefst nog voordat u naar de supermarkt gaat! Dit dient een aantal doelen.

Ten eerste zorgt het ervoor dat u alle ingrediënten bij de hand heeft. Niets is erger dan halverwege een cake te zijn en te beseffen dat je een cruciaal ingrediënt mist.

Het zorgt er ook voor dat je een goed overzicht hebt van alle stappen die nodig zijn voordat je begint. Het kan zijn dat je tijdens één stap snel moet werken, en ervoor moet zorgen dat eerdere stappen of ingrediënten van tevoren zijn voorbereid.

Wat dat betreft…

Bakken is heel anders dan koken. Er komt veel ingewikkelde chemie bij kijken, en de ingrediënten moeten op precies de juiste manier gemengd en bereid worden om de chemie te laten werken zoals bedoeld.

Als beginner hoef je je hierdoor echter niet te laten afschrikken, en je hoeft ook niet veel over de chemie zelf te weten. Door de stappen in het recept te volgen en ervoor te zorgen dat elke instructie in de juiste volgorde wordt uitgevoerd, zou u beloond moeten worden met fantastische resultaten.

Laat u dus niet verleiden om een stap over te slaan of een schijnbaar triviale suggestie te negeren. Het kan het verschil maken tussen succes en een ramp!

 

Bakken voorbereiden

Mise en place is een Franse term die betekent “alles op zijn plaats zetten”. Het komt erop neer dat je alles voorbereidt en op zijn plaats zet, klaar om te koken.

Professionele koks doen het, en bakkers zouden het ook moeten doen – zelfs thuisbakkers! Het ligt in het verlengde van de vorige twee tips, en houdt in dat je alle ingrediënten op hun plaats legt, en eventueel afweegt of voorbereidt, voordat het bakken begint.

Zeef je bloem, kraak je eieren en verwarm de oven voor. Zorg ervoor dat u al uw gereedschap bij de hand hebt en de stappen kent. Uw baksels zullen veel vlotter en met veel meer plezier klaargemaakt worden. Vertrouw me maar!

Bekijk voor meer tips: Woonleven bloginspiratie