Bakcreaties
Image default
Woning en Tuin

Welke tegelsoorten zijn het best?

Welke tegelsoort is het best voor jouw woning? Dat is een vraag waar je niet zomaar een antwoord op kunt geven. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten tegels en ieder heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. In dit artikel bespreken we de verschillende tegels, en wat tegels inclusief legservice inhoudt en lichten we de voordelen van elke soort toe. Zo kun je gemakkelijk bepalen welke soort tegels het beste bij jouw woning past.

Kenmerken en eigenschappen van tegelsoorten

De eerste tegelsoort die we bespreken is de keramische tegel. De basis van keramische tegels is aarde die wordt gebakken op temperaturen van 1000 tot 1250 graden. Het resultaat is een sterke en duurzame tegel, die ook nog eens heel makkelijk in onderhoud is. Keramische tegels zijn daarom ook erg populair in Nederlandse huizen. Een ander groot voordeel van keramische tegels is dat ze in allerlei verschillende soorten, kleuren en dessins verkrijgbaar zijn. Zo is er altijd wel een keramische tegel die perfect bij jouw woning past. Tegels inclusief legservice is voordeliger dan alleen de tegel aanschaffen, daarnaast worden de tegels netjes geplaatst.

De tweede tegelsoort die we bespreken is de natuursteen tegel. Natuursteen tegels worden gemaakt van, zoals de naam al aangeeft, natuursteen. Dit kan bijvoorbeeld marmer of limestone zijn. Natuursteen tegels hebben een luxe uitstraling en voelen ook heel koud en glad aan. Het nadeel van natuursteen tegels is dat ze vrij poreus zijn en dus minder makkelijk in onderhoud zijn dan keramische tegels. Ook moet je oppassen met schoonmaakmiddelen, want sommige middelen kunnen de natuursteen beschadigen.

De laatste tegelsoort die we bespreken is de houten tegel. Houten tegels zijn gemaakt van, zoals je waarschijnlijk al hebt geraden, hout. Dit geeft ze een natuurlijke en rustieke uitstraling. Het voordeel van houten tegels is dat ze erg makkelijk in onderhoud zijn en ook nog eens heel comfortabel aanvoelen. Een nadeel van houten tegels is dat ze vrij kwetsbaar zijn. Als je houten tegels laat leggen, moet je er dus rekening mee houden dat ze vaker moeten worden vervangen dan andere soorten tegels.