Bakcreaties
Image default
Eten en drinken

Zo bereid je het lekkerste stukje vlees

Een lekker stukje vlees kan ieders hart sneller doen kloppen, maar in sommige gevallen klinkt dat veel makkelijker dan dat het is. Sommige stukken vlees zijn nog vrij lastig te bereiden en natuurlijk helemaal wanneer je het precies op een bepaalde manier voor elkaar wil krijgen. In deze tekst gaan we kijken naar een aantal manieren om het lekkerste stukje vlees te bereiden.

1. Vlees en vis gescheiden houden

Wanneer je gaat barbecuen, wil je natuurlijk het lekkerste stukje vlees voorschotelen. Hiervoor is het belangrijk om een aantal dingen te onthouden. De eerste daarvan is het gescheiden houden van vlees en vis. Vlees en vis hebben namelijk uit een lopende smaken en deze wil je niet met elkaar mengen om het vlees lekkerder te houden. De smaken blijven dus op deze manier gescheiden en het vlees zal smaken naar vlees waarbij de vis zal smaken naar vis.

2. Temperatuur

Een van de belangrijkste tips om een stukje vlees op de meest lekkere manier te bereiden is door middel van het meten van de temperatuur. Bijvoorbeeld door het gebruik van de Thermapen. Vaak maken wel verschillende soorten vlees op dezelfde manier, maar het is zo dat verschillende soorten vlees een andere temperatuur gebruiken om op de lekkerste manier gaar te worden. De Thermapen kan hierbij helpen. Hij houdt nauwkeurig bij op welke temperatuur het vlees op dat moment is en of je de pan dus warmer of kouder moet laten worden om het vlees perfect te bereiden. Neem gauw een kijkje tussen de verschillende soorten Thermapen om de juiste te vinden.

3. Kwaliteit

Goedkopere stukken vlees kunnen prima smaken, maar wanneer je wil gaan voor het lekkerste stukje vlees, is het belangrijk dat je gaat voor kwaliteit. Zoek bijvoorbeeld een keurslager op of kies op een andere manier voor kwalitatief goed vlees. Het vlees zal daardoor op zichzelf al lekker smaken en heeft veel minder toevoegingen zoals kruiden nodig om lekkerder te worden. Een ideale manier dus om er voor te zorgen dat je het lekkerste stukje vlees kunt voorschotelen.

4. Gebruik eens andere technieken

We zijn vaak en beetje vastgeroest in het gebruiken van bepaalde technieken die werken. Hartstikke goed natuurlijk, maar in sommige gevallen kan het best lonend zijn om gebruik te maken van andere technieken. Zoek op het internet eens naar een andere manier om die kipfilet of steak te bereiden. Kijk bijvoorbeeld naar recepten die specifiek spreken over de temperatuur en door middel van de thermapen kun jij het vlees ook precies op die manier bereiden. Er zijn verschillende manieren om vlees te maken en de ene manier kan soms net wat makkelijker of beter zijn dan de andere.

https://www.thermapen.nl/

Gerelateerde artikelen

Italiaans buffet is dé hedendaagse trend in de wereld van catering

Aardappelsalade Gevulde Eieren

Gebak per post van brievenbusbanket.nl