Bakcreaties
Image default
Aanbiedingen

3 manieren om ultiem te relaxen

Niets is zo belangrijk als de tijd en ruimte nemen om goed te ontspannen na een stressvolle dag. Maar met onze drukke agenda’s is het moeilijk om tijd te vinden voor dergelijke luxe. Met alle verantwoordelijkheden die we hebben en activiteiten die we moeten doen om die verantwoordelijkheden na te komen, is ontspanning vaak het eerste wat wegvalt. Het helpt niet dat stress en bezorgdheid blijven toenemen naarmate de druk van werk, school en gezin toeneemt. En hoewel velen denken dat ze geen tijd kunnen vinden om te ontspannen, is het absoluut essentieel voor ons welzijn. Ontspanning geeft je lichaam een kans om te herstellen van de stressfactoren van het dagelijks leven en verbetert ook je immuunsysteem, zodat je ziekten beter kunt bestrijden wanneer je er weer aan wordt blootgesteld. In dit blogartikel lichten we een aantal manieren van ontspanning uit die weinig tijd en moeite kosten en je veel opleveren!

Ga eens lekker wandelen

Eén van de meest ontspannende activiteiten voor jouw lichaam is simpelweg om te gaan wandelen. Op deze manier kunnen je hersenen even stoppen met continu aanstaan en nadenken en kun je zonder heel bewust na te denken genieten van alles wat er om je heen gebeurt. Duik de natuur in en geniet van alle kleine mooie dingen die je ziet. Wees je bewust van je omgeving en neem alles goed in je op. Bedenk je tegelijkertijd eens hoe mooi alles is wat je ziet en hoe dankbaar je bent voor die kleine mooie dingen van het leven. Deze dankbaarheid zal je gevoelens positief beïnvloeden waardoor je oplaadt en weer nieuwe kracht en energie vindt.

Mediteren brengt je gedachtes tot rust

Een andere activiteit waar je niet veel voor nodig hebt maar die wel ontzettend goed helpen bij het ontspannen en tot rust komen is mediteren. Kies een plek waar je fijn en comfortabel op kunt zitten of liggen, geschikte plekken zijn relaxfauteuils, banken maar ook de vloer kan soms prima zijn. Als jij je maar prettig en comfortabel voelt. Zit je comfortabel? Breng dan je volledige aandacht naar je ademhaling. Richt je aandacht op het in- en uitstromen van de zuurstof en op de beweging van je buik. Er zullen continu gedachtes oppoppen, dit is heel normaal. Observeer deze gedachtes zonder er iets mee te doen en richt je aandacht weer volledig op de ademhaling. Door te mediteren zul je met de tijd steeds meer rust en focus terugvinden