Bakcreaties
Image default
Auto's en Motoren

De stappen van auto detailing

Voor mensen die wat meer kennis hebben over de auto wereld, zullen de term auto detailing vast wel kennen. Maar misschien ben jij ook wel in het bezit van een auto, maar zegt deze term je helemaal niets. Auto detailing houdt in dat jouw auto tot in de puntjes wordt gereinigd en gepolijst, zodat deze er niet alleen spik en span uitziet, maar ook de functies van de auto worden verbeterd zodat jij er beter gebruik van kunt maken. Het is dus niet alleen een simpele wasbeurt is de wasstraat, maar veel meer dan dat. Er zijn mensen die het veel werk vinden, dus kiezen ze voor detailing Amsterdam. Het zijn inderdaad een aantal stappen die voltooid moeten worden. In dit artikel kun je hier meer over lezen!

Grondig reinigen

De eerste stap in het proces van detailing is het grondig reinigen van de auto. Dit betekent niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant van de auto. Je zorgt ervoor dat de banden schoon zijn en dat elk hoekje en gaatje van het interieur ook verwijderd is van stof en vuil. Als de auto van buiten goed is schoongemaakt, kun je ook beter zien of er kleine beschadigingen zijn, zoals krasjes of deukjes. Deze onzuiverheden worden namelijk ook verholpen in het detailing proces.

Polijsten

Vervolgens wordt er dus goed gekeken naar eventuele deuken, krassen en andere beschadigingen in de lak. Als dit het geval is, zullen deze problemen worden opgelost met bijvoorbeeld polijsten. Door polijsten zal de kleur van de auto weer tot leven komen en de glans ook optimaal worden. Er zijn verschillende manieren waarop je je auto kunt polijsten, soms met de hand, maar ook met de machine is het mogelijk. Het doel van deze stap is om de auto zo zuiver mogelijk te krijgen.

Tijd voor een coat

Als alles schoon is en ook gepolijst is, dan is het tijd om een beschermend laagje, ook wel een coat, aan te brengen zodat het zo lang mogelijk dit mooie resultaat behoudt. Er zijn verschillende soorten coatings die op een auto kunnen worden aangebracht. Een van de meest gebruikte manieren van coaten is de keramische coating, welke direct een verbinding aangaat met de blanke lak waardoor deze goed wordt beschermd en tevens goed blijft zitten, waardoor er een duurzame component aan hangt. Een goede coating is erg belangrijk, gezien je hierdoor de waarde van je auto kan behouden of zelfs kunt ophogen!