Bakcreaties
Image default
Auto's en Motoren

Dit is goed om te weten over polijsten

Je auto polijsten is waarschijnlijk niet iets dat al te vaak nodig is en dat is ook maar goed. Het kan wel behulpzaam zijn als je hier van te voren wat meer informatie over hebt. Mocht het er dan toch een keer van komen, weet je precies wat te doen. Vandaar dat je er hier wat meer over te weten komt. 

Wanneer? 

Om te beginnen is het het allerbelangrijkste om te weten wanneer het nodig is om de auto te polijsten. Je doet dit altijd eigenlijk om er weer voor te zorgen dat de lak er goed uit ziet. Als er bijvoorbeeld krassen op de auto zitten, kun je dit mooi weg werken. Soms is er niet specifiek wat aan de hand, maar begint de lak er wat minder goed uit te zien. Ook dan kun je ervoor kiezen om de auto te polijsten. Je hoeft het dus zeker niet vaak te doen en een autogarage of car detailing kan je precies zeggen of het nuttig is of niet. 

Poetsen of polijsten?

Het lijkt nogal op elkaar, maar het is wel noodzakelijk om te weten wat de verschillen zijn. Bij poetsen wordt er alleen naar de toplaag van lak gekeken. Je zult daarmee de glans van de lak terug kunnen krijgen en kleine krasjes die de auto heeft, kunnen verwijderen. Met polijsten worden ook de diepere gelegen lagen van de lak behandeld. Je moet dus wel weten wat jij nodig hebt, want met grotere krassen zul je met alleen poetsen van de auto niet ver komen en het is dan uiteindelijk zonde van je geld. 

Prijzen

Over geld gesproken. Het is lastig om een duidelijke prijsindicatie te geven, want het verschilt simpelweg per bedrijf. Je hebt meerdere soorten pakketten en er valt soms om nog wel te onderhandelen. Gemiddeld begint het meestal vanaf de €100 tot €150. Je kunt er ook voor kiezen om het zelf te doen, want er zijn genoeg machines voor gemaakt. Zoek van tevoren wel op wat de stappen zijn, want het is niet iets dat je zonder instructies gemakkelijk kunt uitvoeren. Uiteindelijk kan het je wel een mooi resultaat opleveren en nog eens geld besparen.