Bakcreaties
Image default
Gezondheid

Verantwoord afvallen: hoe doe je dat?

In dit artikel lees je meer over verantwoord afvallen.

Wat doet creatine met je?

Creatine zorgt ervoor dat je tijdens het sporten net een beetje dat extra kan brengen. Je uithoudingsvermogen neemt om het makkelijk te zeggen enkele procenten toe. Je bent in staat om tijdens de fitness net die extra kilo te tillen, en tijdens het hardlopen net even iets harder en langer te lopen. Dit helpt erg bij het afvallen, want je sportprestaties nemen als het goed is toe. Als je daarnaast ook nog eens een goede voeding hanteert, en gebruik maakt van bijvoorbeeld een eiwitshake na het sporten, merk je vanzelf dat afvallen met creatine erg snel gaat. Een eiwitshake wordt ook zeker aangeraden, omdat dat zorgt voor een goed herstel van je spieren. Hierdoor kun je sneller weer beginnen met sporten, want het is belangrijk dat je spieren goed hersteld zijn. Anders loop je kans op een blessure. Creatine alleen helpt dus niet bij het afvallen, maar als je het combineert met sporten en de juiste voeding blijkt afvallen met creatine opeens erg productief. Je kunt creatine bestellen bij iHerb. Bij iHerb komt je bestelling uit Amerika. Dit duurt even, maar is vaak wel stukken goedkoper.

Verantwoord afvallen

Verantwoord afvallen kan op vele manieren. Desondanks zijn er genoeg mensen die toch een verkeerde methode hanteren om af te vallen. Je moet goed opletten welke manier je gebruikt om gewicht te verliezen zodat alles op een goede en gezonde manier verloopt. Anders kan je lichaam wel eens tegenwerken en lukt het afvallen totaal niet. Daarom geven we je enkele tips over verantwoord afvallen.

Hoe kun je verantwoord afvallen?

Er zijn zoals gezegd verschillende methodes om op een verstandige manier af te vallen. Belangrijk is om de juiste trainingen, voedingen en rustmomenten te pakken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een interval training. Zeker de HIIT wordt erg aangeraden als je snel en gericht af wil vallen. Hierbij sprint je voor een halve minuut, en pak je daarna een minuut rust, om vervolgens weer een halve minuut te sprinten. Probeer dit rond de 12 minuten vol te houden. Doe je dit 2 of 3 keer per week, dan zul je vanzelf snel resultaat zien. Wel moet je goed letten op je voeding. Verantwoord afvallen houdt in dat je niet meteen stopt met eten, maar belangrijk is om de juiste producten te eten. Zeker koolhydraten kunnen zorgen voor gewichtstoename. Heel veel brood eten is daarom ook niet per se goed, net als pasta. Let dus goed op je voeding en zorg ervoor dat je op regelmatige tijden eet. Maar eet ook weer niet zo weinig dat je niet lekker wordt, dat is namelijk niet verantwoord afvallen.

Rust is essentieel voor afvallen

Ook is het belangrijk om genoeg rust te pakken. Hierdoor herstellen je spieren beter en verminder je de kans op blessures. Want met een blessure is het lastig om af te vallen, aangezien je dan niet kan sporten. Dan moet alles van je voeding komen. Verantwoord afvallen houdt ook in dat je je goed voelt bij wat je doet. Kies de trainingsmethode en het eetpatroon wat naast gezond is ook goed bij jou past. Hierdoor blijft de kans groot dat je gemotiveerd blijft en voor een langere tijd in staat bent om gewicht te verliezen. Verantwoord afvallen is erg belangrijk als je gewicht wil verliezen.

Blijvend afvallen

Blijvend afvallen, als je gaat afvallen, dan raden we je aan om dit alleen te doen als je op lange termijn wilt afvallen. We hebben onze artikelen geschreven over het volgen van een crashdieet, en natuurlijk, het heeft voordelen als je snel wilt afvallen maar op de lange termijn zal je hiermee niet gezonder leven. Blijvend afvallen is erg belangrijk wat dat betreft, om 1 maand keihard te sporten en de volgende maand weer hetzelfde aan gewicht bij te komen heeft natuurlijk geen zin. Nee, dan hebben we liever dat je gezond en blijvend probeert af te vallen. In dit artikel enkele nuttige praktijkgerichte tips over blijvend afvallen.

Blijvend afvallen en sporten

Wil je blijvend afvallen dan moet je altijd op twee onderwerpen gericht zijn. Onderwerp 1 is beweging en onderwerp 2 is voeding. Blijvend afvallen en sporten is een belangrijk aspect als je op lange termijn wilt afvallen. Zonder sporten zal je nooit echt afvallen, misschien niet on gewicht toenemen, misschien een paar kilo afvallen maar je streefgewicht bereiken en behouden gaat je niet lukken. Nee, wil je blijvend afvallen dan zul je wekelijks zeker 2/3 keer moeten sporten, minstens 1 uur per keer en in combinatie met een duursport waarmee je veel calorieën kunt verbranden. Belangrijk is dus om echt een sport te vinden waarin je ook plezier kunt ervaren, zo vinden veel mensen hardlopen eigenlijk helemaal niet leuk, om eerlijk te zijn ben ik zelf meer fan van fietsen als duursport. Je ziet meer als je fiets, het is echter dan wel weer iets duurder dan als je wilt hardlopen want je hebt een goede fiets nodig en je moet bijvoorbeeld geen zwakke rug hebben. Maar je merkt het al, het is afhankelijk van de persoon, onze tip is dus, vind een leuke sport waar je plezier in kunt beleven alleen zo kun je deze sport gemotiveerd 2/3 keer per week doen en echt blijvend afvallen.

Blijvend afvallen en voeding

Naast sporten is voeding erg belangrijk als je wilt afvallen. Je kunt wel 3 keer per week of zelfs vaker sporten maar als je dagelijks 10 boterhammen eet, lekker veel snacks, koek en snoep dan ga je nooit afvallen. Je moet echt letten op wat je eet, maar het hoeft niet vervelend te zijn om dit te doen. In het begin is het misschien niet eenvoudig, wat moet ik dan koken en is het wel lekker, maar je went aan het koken en ook aan het eten. Daarnaast leer je nieuwe voeding kennen wat makkelijk klaar is te maken en erg lekker en gezond is. Ik raad je aan om ons artikel over afvallen met smoothies eens te lezen, een van de lekkerste en gezondste manier om af te vallen, en je hebt binnen no-time een smoothie klaar staan. Wil je blijvend afvallen dan is het belangrijk dat je het eten wat je eet kunt waarderen, net als de leuke sport kiezen is het beter om te eten wat je lekker vindt (en gezond is) zodat je niet de volgende dag weer naar de frituur grijpt uit frustratie. Denk eraan, het eten is net zo lekker als de kookkunsten van de kok. Investeer dus ook in je kooktechnieken en het blijvend afvallen zal veel eenvoudiger zijn. Succes!