Bakcreaties
Image default
Electronica en Computers

Verschillende brandmelders

Sommige mensen zeggen dat “het beter is ten prooi te vallen aan een dief dan aan een brand”. Dit komt omdat een dief je bezittingen meeneemt maar je huis intact laat, terwijl een brand je met niets achterlaat. Vuur kan zeer nuttig zijn en is zelfs een teken van het vermogen van de mens om gebruik te maken van technologie. Vuur kan echter ook een zeer vernietigende kracht zijn. Te laat ingrijpen bij brand kan niet alleen leiden tot het verlies van uw bezittingen, maar ook tot het verlies van uw leven. Dit is de reden waarom een brandalarm in uw huis noodzakelijk is.

We weten allemaal dat brandmelders zijn ontworpen om mensen te waarschuwen voor de mogelijkheid van een brand in hun huis. Hoewel elk rookalarm nuttig kan zijn, wordt vaak aanbevolen een specifiek type brandalarm voor uw woning te kiezen. Bepaalde soorten brandmelders zijn namelijk geschikter voor bepaalde plaatsen en voor bepaalde mensen. Dus waar kunt u uit kiezen?

Rookmelders

Dit zijn de meest voorkomende types van brandmelders. Vaak wordt de term “rookmelder” door elkaar gebruikt met “brandmelder”. Rookmelders van Security Thuis detecteren rook en niet de eigenlijke brand. Ken je het gezegde: “als er rook is, is er vuur”? Welnu, dit is in principe hetzelfde principe dat door rookmelders wordt gebruikt. Er zijn over het algemeen twee soorten rookmelders:

Foto-elektrisch

Dit type brandalarm “ziet” de rook. Dit brandalarm reageert vooral op smeulbranden of het soort branden dat veel rook afgeeft. Deze zijn ideaal voor plaatsen waar zich dingen als PVC of schuim bevinden. Dit brandalarm is wel iets duurder dan ionisatiealarmen. Dit brandalarm moet ook goed worden schoongehouden omdat het door stof en insecten valse alarmen kan afgeven.

Ionisatie

Dit type brandalarm detecteert de onzichtbare deeltjes die door verbranding worden veroorzaakt. In tegenstelling tot het foto-elektrische brandalarm dat de rook “ziet”, “voelt” dit type de rook. Dit kan het beste vlammende branden detecteren zonder zichtbare rook. U moet dit type brandalarm echter niet in de keuken plaatsen, omdat het gevoelig is voor vals alarm. Het is ook goedkoper dan andere types brandmelders. Dit type brandalarm bevat echter wel een beetje radioactief materiaal, dus het is wel oppassen geblazen.

https://www.securitythuis.nl/