Bakcreaties
Image default
Woningen

Verschillende soorten radiatoren om uw huis te verwarmen

Een radiator is een apparaat dat een vloeistof bevat die warmte van de ene plaats naar de andere kan overbrengen. Het wordt gebruikt om de lucht eromheen op te warmen en zo warm te houden. Deze warmte wordt vervolgens overgebracht naar andere plaatsen in de kamer, maar ook naar buiten. Radiatoren zijn erg populair in woningen en kantoren omdat ze eenvoudig te installeren, te onderhouden en te gebruiken zijn. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten radiatoren op de markt. Dit is inclusief elektrische radiator en gasradiator. Elektrische radiatoren werken op elektriciteit, terwijl gasradiatoren op gas of kolen werken. Gas radiatoren zijn behoorlijk duurder dan elektrische radiatoren. Ze bieden echter allemaal geweldige verwarmingsmogelijkheden. Er zijn ook verticale en horizontale radiatoren voor u beschikbaar en ze zijn betaalbaar.

Verticale radiatoren

Het verticale type radiator is er een met een rechtopstaande basis en wordt geleverd met een hoes die erop zit. De hoes heeft aan de onderkant een aantal gaatjes waar water doorheen gaat zodat het opwarmt. Het verticale type radiator bestaat uit 2 stukken. Het lichaam en de omslag. Er zijn geen extra onderdelen nodig voor installatie omdat het kant-en-klaar wordt geleverd. Het is handiger om schoon te maken. U hoeft niet het hele ding van zijn plaats te verwijderen voordat u het schoonmaakt.

Horizontale radiatoren

Het horizontale type radiator heeft geen direct contact met water omdat hij op een brede basis staat. Water komt binnen via kleine gaatjes aan de onderkant van deze basis. Vervolgens gaat het door verschillende lagen voordat het zijn doelgebied bereikt. Vervolgens wordt het verwarmd door de warm water inlaatklep. Deze klep bevindt zich aan de bovenzijde en opent wanneer het warm water wordt in- of uitgeschakeld. Deze actie hangt af van of u uw kamer op een koelere of warmere temperatuur wilt instellen.

Elektrische radiatoren

Elektrische radiatoren gebruiken elektriciteit als hun bron van warmteoverdracht. Dit soort radiatoren zijn er in vele maten en vormen. Zo kunt u de beste pasvorm voor uw huis of kantoorruimte krijgen. Ze kunnen probleemloos overal in uw huis of kantoorruimte worden geplaatst. Dit komt omdat ze helemaal geen sanitaire aansluitingen nodig hebben. Het enige dat u hoeft te doen, is de stekker in het stopcontact steken en hem zijn werk laten doen.