Bakcreaties
Image default
Dienstverlening

Wat te doen als de stroomonderbreker blijft trippen?

Schakelt de stroomonderbreker in uw huis continu uit? Neem dan contact op met Elektricien Utrecht 247. Wellicht bent u benieuwd wat de oorzaak is van het uitvallen van stroomonderbrekers. Dit elektrische probleem wordt veroorzaakt door kortsluiting, overbelasting van het circuit en aardlek. Om het probleem van de stroomonderbreker goed op te lossen, moet u de oorzaak onderzoeken. Op deze manier kunt u de beste actie ondernemen om dit probleem op te lossen. Voordat u de oplossing voor het uitschakelen van stroomonderbrekers ontdekt, moet u de rol van de stroomonderbreker in uw huis kennen. Dit apparaat heeft de functie om de elektriciteitsstroom af te sluiten wanneer deze hoger wordt. De stroomonderbreker schakelt alleen uit wanneer de stroom uitvalt in een bepaald deel van uw huis.

De stroomonderbreker resetten

Wanneer de stroomonderbreker uitschakelt, kunt u proberen deze te repareren door de stroomonderbreker opnieuw in te stellen. U kunt de stroomonderbreker uitschakelen door de knop in de uit-stand te zetten. Daarna kunt u deze inschakelen. Zorg ervoor dat u een veiligheidsbril draagt ​​om vonken te voorkomen. U moet dit apparaat een paar minuten resetten. Daarna kunt u proberen uw elektronische apparaat los te koppelen en weer aan te sluiten. Dit proces helpt u de oorzaak van het struikelen te identificeren. Als het wordt veroorzaakt door overbelasting van het circuit, moet u bepaalde apparaten loskoppelen om de stroomsterkte te verlagen.

Hoe circuit overbelasting op te lossen?

Wanneer het circuit een hogere stroomsterkte ontvangt dan het zou moeten verwerken, kan het overbelaste circuit optreden. Bovendien wordt de overbelasting van het circuit ook veroorzaakt door losse verbindingen. Wanneer u te veel apparaten op het circuit aansluit, kan het ook overbelasten. Om dit probleem op te lossen, kunt u de stekker van het grote apparaat uit het stopcontact halen en het via een ander circuit op het elektriciteitsnet aansluiten. Als de circuit overbelasting nog steeds optreedt, moet u een nieuw circuit en stopcontact installeren om de stroomsterkte belasting te voorkomen.

Hoe kortsluiting op te lossen?

De oorzaak van de kortsluiting is wanneer de hete draad de nuldraad raakt. Dit kan een grote hoeveelheid elektrische stroom veroorzaken. Als gevolg hiervan wordt het circuit overbelast. De tekenen van de kortsluiting zijn ploppende geluiden, vonken en wat rook. De kortsluiting wordt veroorzaakt door beschadigde draden en losse verbindingen. Het kan moeilijk zijn om de beschadigde draden zelf op te sporen. Dus als er een kortsluiting optreedt, moet u de hulp van een elektricien in huis vragen. Vervolgens zullen ze de beschadigde draden vinden en repareren.