Bakcreaties
Image default
Eten en drinken

Aardappelsalade Gevulde Eieren

Ingrediënten:

  • 1 vijver (ongeveer 16) petite rode of belana aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels fijn zeezout, verdeeld
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper

Salade Basis:

  • ½ kopje grof gehakte harde salami
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels dille augurk relish
  • 1 theelepel Dijon-mosterd
  • 2 eetlepels Kalamata-olijven, ontpit
  • ½ theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel paprika
  • 6 hardgekookte eieren, schaal verwijderd en afgekoeld
  • ½ kopje selderij, fijngehakt

Optioneel Garneer:

  • Cornichons, dun gesneden
  • Ingelegde pareluien, in vieren gesneden
  • Verse peterselieblaadjes of verse kruiden
  • Kappertjes
  • Paprika

Routebeschrijving:

  1. Verwarm de oven voor op 375 ° F. Plaats de aardappelen in een middelgrote kom en besprenkel met olie. Bestrooi met 1 theelepel zout; gooi om te coaten. Verspreid aardappelen in een enkele laag op een bakplaat en bak tot ze gaar zijn, ongeveer 20 – 30 minuten. Haal uit de oven en laat 15 minuten afkoelen.
  2. Maak ondertussen de saladebasis door de ingrediënten van de saladebasis in een keukenmachine samen te kloppen. Begin met de salami en pulseer tot deze grof gehakt is en voeg dan andere ingrediënten toe, eindigend met eieren. Puls tot het net is opgenomen. Vermijd te veel hakken; meng grondig maar bewaar kleine stukjes salami, selderij en olijven. Reserveer aan de zijkant voor montage.
  3. Snijd gekookte aardappelen overdwars doormidden. Schep voorzichtig een theelepel of zo aardappelpulp uit elke helft en voeg toe aan een middelgrote kom, waarbij de “aardappelschillen” intact blijven.
  4. Plet de aardappelpulp met een aardappelstamper of met de achterkant van een vork. Vouw de saladebasis erdoor en snijd de bleekselderij in de gehakt. Proef en pas de kruiden en textuur naar wens aan. (Als u de voorkeur geeft aan een romigere vulling, voeg dan meer mayonaise toe en pulseer nog een minuut.)
  5. Stel canapés samen door het mengsel van de saladebasis royaal in elke aardappelschil te scheppen en te bestrooien met de gewenste garnering. Genieten!