Bakcreaties
Image default
Onderwijs

Beter onderwijs, door getrainde docenten

Het onderwijs in Nederland kan wel wat verbeterd worden. Er is al een groot tekort aan leraren, dus de selectieprocedure van de leraren die voor de klas staan, is misschien niet zo streng geweest. Het kan dus zijn dat bij gebrek aan beter, maar de eerste beste leraar is aangenomen. Dit is logisch in tijd van nood, maar niet goed voor het onderwijs. Nederland is een welvarend land, waarin goed onderwijs gegeven moet worden. Om de leraren die bij jou op school aan het werk zijn, toch wat te verbeteren kan je coaching onderwijs aanvragen. De leraren wordt dan het één en ander bijgespijkerd.  

 

Meer motivatie voor betere resultaten 

Het is natuurlijk belangrijk dat er goede docenten voor de klas staan. De kinderen hebben namelijk recht op goed onderwijs. Maar onderwijs gaat verder dan alleen regeltjes uit je hoofd leren. Het gaat er ook om dat leerlingen goede begeleiding op school krijgen, met dingen waarmee ze moeite hebben. Als jij je leerlingen echt wilt motiveren, kan je een training volgen om de skillLeerlingen coachen te verbeteren. Als jij je leerlingen weet te motiveren, zullen de resultaten van de leerlingen ook verbeteren. Dan ben jij blij en zijn je leerlingen blij.  

 

De voordelen van een cursus 

Er zit behoorlijk wat voordelen aan zo’n training voor leraren en docenten. Zo is het een cursus waarbij je veel vragen kan stellen, en zo probeert verschillende scenario’s door te lopen. De trainingen worden dan ook op maat gemaakt, en aangepast aan iedere situatie. Daarnaast zijn de opdrachten praktisch, waardoor de theorie direct op de praktijk wordt toegepast. Het is erg handig dat wat je leert, je direct kan toepassen zodra je weer voor de klas staat. Zo blijft het vers in je geheugen zitten en kan je direct kijken of deze methode ook bij jou in de klas aanslaat.  

 

Cursussen voor iedere docent 

Er zijn veel verschillende trainingen voor het onderwijs die ook aan verschillende niveaus worden gegeven. De training zijn voornamelijk voor basisschool leraren en leraressen, voor docenten in het voortgezet onderwijs en voor MBO docenten. Je hebt een cursus coachend lesgeven, waarbij het voornamelijk draait om je leerlingen zo gemotiveerd mogelijk te maken. Ook heb je een cursus leerlingen van nu, waarbij je zo goed mogelijk aansluiting probeert te vinden bij jouw leerlingen. Daarnaast kan je ook cursussen volgen bij het gaat om je persoonlijke ontwikkeling als docent, door bijvoorbeeld een cursus  feedback geven en ontvangen te volgen. Als je een leidinggevende bent in het onderwijs, kan je zelfs daar een cursus voor volgen.  

 

https://septemberonderwijs.nl/cursus-leerlingen-coachen/