Bakcreaties
Image default
Onderwijs

Schoolhoofden en docenten, haal nu alles uit MBO workshops!

Schoolhoofden en docenten, haal nu alles uit MBO workshops!

Door een workshop in het MBO te organiseren, doe je een beroep op externe kennis en ervaring. Haal er dan ook alles uit wat maar mogelijk is. Welke workshops MBO bestaan er zoal en welke kies jij? Het is altijd afwegen wat de inhoud zal worden, maar ook hoe lang de workshop zal duren en voor hoeveel studenten je dit evenement wil organiseren. Je kunt bijvoorbeeld beslissen om elke klas afzonderlijk een workshop aan te bieden, of je organiseert een activiteitendag voor heel de school. Aan jou de keuze. Diegenen die de kunst- en cultuurworkshops geven, zijn gedreven en ervaren personen. Zij geven het beste van zichzelf om je studenten unieke momenten te laten beleven.

Je MBO kunst- en cultuurprojecten vormgeven doe je zo

Je bent schoolhoofd van een MBO school en je wil je studenten kunst en cultuur bijbrengen? Geen probleem, je kiest een aantal projecten MBO en beschouwt deze als reguliere lessen. De inhoud ervan laat je aansluiten bij de richting waarvoor je de workshop organiseert. Denk bijvoorbeeld aan grime voor de studierichting media. Of wat denk je van bijzondere presentatietechnieken zoals handlettering en team art? Studenten recreatie maken misschien graag kennis met danstechnieken: capoeira, hip hop of street dance. Of je geeft ze de gelegenheid om jongleren of acrobatiek aan te leren. Het verruimt hun gewone studieprogramma enorm. Workshops zijn vooral praktisch gericht, je studenten krijgen een grote basis mee voor later. Weet je toch niet goed wat de inhoud van je kunst- en cultuurproject moet worden? Dan vraag je gewoon advies aan de organisatoren. Ze inspireren je en geven je tips.

Het resultaat van MBO workshops

Tijdens een kunst- en cultuurworkshop worden er technische vaardigheden geleerd: zeefdrukken, een podcast maken of alles leren over analoge fotografie bijvoorbeeld. Dit zijn vaardigheden die studenten later in een beroep vast en zeker zullen gebruiken. Technieken worden aan kunst gekoppeld en daardoor krijgen de studenten een heel andere kijk op hun schoolvakken. Daarnaast komen er ook sociale vaardigheden aan bod. In bepaalde activiteitenworkshops moeten de studenten samenwerken naar een einddoel toe. Hierbij komen zaken als overleg, leidinggeven en uitvoeren duidelijk aan bod. Studenten leren zichzelf grondig kennen. Maar ook je docenten hebben er baat bij om je studenten in deze activiteiten bezig te zien. De karakters en verborgen talenten van je studenten komen naar boven. Zowel voor je studenten en je docenten als voor jou als schoolhoofd is dit een zeer interessante ervaring. Het bevordert de samenwerking in de klas, ook tijdens de andere schoolvakken. Het resultaat van een workshopdag of -namiddag is niet te onderschatten. Naast een leuke ervaring is het ook altijd een groot leermoment met blijvende resultaten voor de toekomst van je studenten.

https://kleinkunstig.nl