Bakcreaties
Image default
Bedrijven

De gouden regels omtrent kraambezoek

Wat is er mooier dan een pasgeboren baby? Je zus of beste vriendin die intens gelukkig is met de komst van haar kindje. Als ze geluk heeft, was de bevalling nog net geen slagveld. Een kindje verandert het leven van kersverse ouders van de ene op de andere dag. Het is een heel bijzondere ervaring die je met niks kunt vergelijken. Natuurlijk wil de omgeving (jij dus ook!) zo snel mogelijk naar de pasgeboren baby kijken. Dit dient wel op een goede en fijne manier te gebeuren, alleen is niet iedereen zich bewust van (ongeschreven) regeltjes omtrent kraambezoekjes.

Kondig je bezoek aan, kom op tijd en blijf nooit lang hangen

Je staat ongetwijfeld te popelen om op kraambezoek te gaan. Je hebt allerlei cadeautjes ingepakt, zoals een schattig knuffeldoekje, een persoonlijk cadeautje voor de kersverse mama en rompertjes. Nu is de grote vraag wanneer je op bezoek gaat. Het is in geval van kraambezoek niet de bedoeling dat je onaangekondigd voor de deur staat.

Allereerst is het sowieso van belang om te bepalen hoe de relatie met de ouders is. Dit bepaalt hoe snel je op kraambezoek kunt komen. Is je zus net bevallen, dan kun je haar natuurlijk meteen overladen met een knuffeldoekje, romper en meer. Zijn het collega’s van je bijvoorbeeld, dan is het fijn om een afspraak te maken. Kom vooral ook op tijd. De mama en de baby hebben rustmomentjes en daaromheen worden kraambezoekjes vaak gepland. Je wilt je kraambezoek misschien liever ook niet delen met andere gasten. Pak dus je moment.

Bovendien is het niet de bedoeling dat je langer dan een goed uur blijft hangen. De ouders en het kindje hebben rust nodig en gasten ontvangen kost een hoop energie.

Andere gouden tips voor jouw kraambezoekje

Was vooral je handen voordat je de baby gaat vasthouden. Een pasgeboren kindje heeft nauwelijks weerstand en je kunt eenvoudig bacteriën overdragen, ook al ben je niet ziek. Overigens vinden ouders het vaak nog eng om anderen hun pasgeboren kindje te laten vasthouden. Het is tevens fijn als je de kraamvrouw wilt helpen of assisteren. Zeker als ze op dat moment alleen is. Ze is immers net bevallen en kan nog verzwakt zijn.

https://www.freubelshoponline.nl/c-6079003/knuffeldoekje/