Wat is er nu lekkerder dan een heerlijke Bossche bol die je zelf hebt gemaakt? Niets toch? Je kunt natuurlijk ook voor de gemakkelijke weg kiezen en iedere week een bezoekje brengen langs banketbakkers in Zoetermeer. Banketbakkers in Zoetermeer maken natuurlijk veel meer heerlijke specialiteiten, dus een bezoekje aan hen is zeker nog een goed idee. Bossche bollen bestaan uit drie elementen, namelijk de soezen, de vulling en de chocolade fondant. We gaan beginnen met de soezen! Wat heb je nodig voor de soezen? 100 gram boter 100 gram bloem Snufje zout 200 ML water 200 gram ei Om de soezen te maken Begin met het water in de pan aan de kook te brengen met de boter. Neem vervolgens de pan van het vuur en voeg de bloem en het zout hier aan toe, roer dit geheel goed door. Zet de pan weer teurg op het vuur en zorg alroerende dat het beslag gaar wordt, doe dit tot er een laagje beslag op de bodem van de pan achterblijft. Op dit moment neem je de pan weer van het vuur en doe je het beslag in een kom. Voeg de eieren een voor een toe en zorg dat je tussendoor goed roert, zorg dat het ei helemaal is opgenomen voordat je een nieuwe toevoegt. Doe het beslag vervolgens in een spuitzak en spuit gelijke doppen in de grootte dat je wenst. Bak de soezen op 220 graden voor ongeveer 15 minuten, afhankelijk van de grootte van de soezen. Wat heb je nodig voor de fondant? 150ML water 15 gram cacao 275 pure chocolade 200 gram suiker Om de fondant te maken Breng het water aan de kook in een pannetje en voeg hier de suiker en de cacao aan toe. Laat dit een minuut goed doorkoken tot de suiker helemaal is opgelost. Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade hier door heen, laat het goed smelten. Doop de soezen in de fondant en laat even drogen. Voor de vulling heb je slechts opgeklopte slagroom toevoegen, deze kun je erin spuiten door een kleine opening aan de onderkant.
|
https://restoranto.com/nl/5x-de-beste-banketbakkers-van-zoetermeer/ |