Bakcreaties
Image default
Beauty en verzorging

Moet ik zwavelbehandelingen gebruiken?

Zwavel is een heerlijk ingrediënt dat al heel lang wordt gebruikt om een heldere huid te bevorderen. Het is vooral goed voor de behandeling van milde acne, zoals mee-eters en mee-eters, maar kan ook worden gebruikt als preventief ingrediënt om de huid helder te houden. Als je matige of ernstige acne hebt, kun je die het beste behandelen met andere ingrediënten en/of onder toezicht van je schoonheidsspecialiste of dermatoloog. Het goede nieuws is dat als de ernstige vorm van acne is verdwenen, zwavel kan helpen om je huid schoon te houden.

Of u nu benzoylperoxide of salicylzuur overweegt om uw acne te behandelen, het is belangrijk dat u niet te veel van deze ingrediënten gebruikt, want ze kunnen een beetje hard zijn. Zowel benzoylperoxide als salicylzuur kunnen bij verkeerd gebruik leiden tot overmatige uitdroging en irritatie. Voordat u een nieuw product op uw gezicht gaat gebruiken, test u het product op een ander klein stukje huid. Deze huidpatchtest moet 24-48 uur voor gebruik worden uitgevoerd. Producten die 10% of minder benzoylperoxide bevatten zijn waarschijnlijk veilig voor de meeste mensen, maar als er toch irritatie optreedt, begin dan met producten die minder benzoylperoxide bevatten en verhoog dan langzaam naar hogere percentages – zoals producten die 2,5% of 5% bevatten. Op die manier kan uw huid langzaam wennen aan de nieuwe chemische behandeling en zullen de bijwerkingen minimaal zijn.

Zwavel is een uitstekend ingrediënt voor korean skincare huidverzorging dat al heel lang acne en sommige andere huidproblemen behandelt. Het is ook een ingrediënt dat huidveroudering tegengaat, hoewel het fijne lijntjes, rimpels of een ongelijkmatige huidskleur niet vermindert. Wat het wel doet, is het onderliggende probleem behandelen dat deze tekenen van veroudering veroorzaakt – verstopte poriën. Door dode cellen, gifstoffen en andere onzuiverheden in uw poriën af te breken en uw lichaam te helpen deze op natuurlijke wijze te verwijderen, kunt u zich ontdoen van acne en tegelijkertijd de gezondheid van uw huid op een diep niveau verbeteren.

COSRX heeft een spot treatment ontwikkeld met zwavel (10%) om dode huidcellen te verwijderen, poriën te reinigen en bestaande acne te elimineren. Het product beweert ook dat met geduld en toewijding uw acne binnen een paar dagen tot een paar weken zou moeten beginnen te verdwijnen.

https://www.kocosmo.nl/