Bakcreaties
Image default
Aanbiedingen

Vijf belangrijke statistieken van Barcelona 0-0 Galatasaray

Barcelona ging donderdagavond de UEFA Europa League Ronde van 16 eerste etappe-clash tegen Galatasaray vol vertrouwen in, met vier opeenvolgende overwinningen in alle competities. Dat vertrouwen vertaalde zich echter niet in het gewenste resultaat, want de twee teams speelden een doelpuntloos gelijkspel. Inaki Pena, gehuurd van Galatasaray van Barça, deed een reeks belangrijke reddingen terwijl Frenkie de Jong in de tweede helft de paal raakte. Aan de andere kant kreeg Bafetimbi Gomis een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, waarbij beide teams aanvallend te weinig deden. De doelpuntenproblemen keren terug? Goals waren een probleem voor Barcelona in de eerste seizoenshelft. Hoewel het leek alsof de zaken de laatste tijd waren verbeterd, werd ze in de wedstrijd van donderdag het eerste team dat in 2022 geen doelpunt scoorde tegen Galatasaray. De Turkse giganten hebben sinds de jaarwisseling minstens één keer in hun vorige negen wedstrijden in alle competities moeten toegeven. Maar Barça slaagde er gisteravond niet in hun doel te overschrijden in Camp Nou. Startproblemen Ondanks de enorme verbeteringen die zijn waargenomen onder leiding van Xavi Hernandez, heeft de Blaugrana nog steeds problemen om aan te pakken. Adama Traoré analyseert 0-0 gelijkspel vs Galatasaray Onder Xavi heeft Barcelona acht wedstrijden gespeeld in Camp Nou en in vijf daarvan kwam het niet tot scoren in de eerste helft. Een snelle, positieve start is iets waar het team een ​​gewoonte van moet maken, omdat ze het zich niet kunnen veroorloven om het elke keer laat te verlaten. Xavi’s wachten op eerste thuiszege in Europa duurt voort De ontmoeting van donderdag was Xavi’s derde wedstrijd bij Barça in de UEFA Europa League en de tweede die hij wist te winnen in Camp Nou. Zijn record tot nu toe in de competitie luidt W1 D2. Na het gelijkspel tegen Galatasaray is Xavi na Louis Van Gaal in 1996/1997 de tweede manager van Barcelona die het in zijn eerste twee thuiswedstrijden in een Europese competitie niet heeft gewonnen. Interessant is dat Xavi er ook niet in is geslaagd zijn enige Champions League-thuiswedstrijd tegen Barcelona te winnen, nadat hij met 0-0 gelijkgespeeld had tegen Benfica. Persoonlijke mijlpaal voor Jordi Alba Donderdag bereikte Jordi Alba ook een persoonlijke mijlpaal toen hij zijn 100ste wedstrijd speelde in grote Europese competities. Sinds het seizoen 2009/10 zijn alleen Gerard Pique (110), Jerome Boateng (102) en Sergio Ramos (101) de enige drie verdedigers met meer optredens dan Alba in de Champions League en de Europa League. Frenkie de Jong de pasmeester Frenkie de Jong begon aan de basis van het middenveld in afwezigheid van Sergio Busquets en voltooide 30 van zijn 31 paspogingen in de eerste helft tegen Galatasaray. De Nederlander nam na de rust zijn gebruikelijke positie op het middenveld in en bleef nauwkeurig met zijn verdeling en eindigde met 50/54 voltooide passes, met een nauwkeurigheid van 93%. Zie hier fc barcelona dekbedovertrekken!