Bakcreaties
Image default
Eten en drinken

Wat deed jij tijdens een lockdown?

Na twee jaar kunnen we eindelijk zeggen dat de Corona-maatregelen terug wat losser worden. Er is licht aan het einde van de tunnel! Gelukkig maar, want de afgelopen periode was niet voor iedereen even makkelijk. Al durf ik stiekem wel te zeggen dat er ook wel wat voordelen aan deze pandemie zaten. Ons druk sociaal leven werd ingeruild voor lockdowns, waardoor er tijd vrijkwam voor andere activiteiten.

Eindelijk tijd

Je kent het wel, tijdens de werkweek maak je voluit plannen voor wat je in het weekend gaat doen. Eindelijk je gelnagels verwijderen, dat nieuwe recept uitproberen,.. Maar wanneer dat weekend eindelijk is aangebroken, staan er weer andere huishoudelijke taken op het programma waardoor je er nooit aan toe kwam. Wel, Corona-pandemie to the rescue. Want wat doe je anders tijdens een lockdown? Ik maakte heerlijk tijd vrij voor al deze zaken waar ik zelden aan toe kwam. Niet gehaast deze keer, maar relaxt. Gezichtsmaskertje op, rustgevende muziek erbij en ongehaast m’n gelnagels verwijderen. Genieten noemt men dat.

Herontdekken van oude liefdes

Niet alleen kwam er tijd vrij voor zaken die altijd op het lijstje bleven staan, er ontstond zelfs tijd om oude zaken terug op te nemen. Zo werden er terug gezelschapsspellen en puzzels boven gehaald binnen vele huiskamers. Heerlijk toch, die nostalgie?

Ontdekken van nieuwe passies

Ook nieuwe hobby’s werden volop ontdekt. Zo werd wandelen plots hip en ontdekte iedereen zijn eigen omgeving wat beter onder het motto ‘vakantie in eigen land’. Gek toch, dat we onze eigen leefomgeving pas beter leerden kennen door een lockdown?

Ook de digitale wereld werd plots voor nieuwe doeleinden gebruikt. Zo werd er druk online geaperitiefd met vrienden en familie. Zelf ging ik aan de slag met boeken om te leren handwerken en ontstonden met vallen en opstaan de eerste handgemaakte werkjes in huis.

Ondanks de vele mogelijkheden die de extra tijd schepte, kijk ik er ook wel erg naar uit om terug buiten te kunnen en met vrienden een stapje in de wereld te zetten. Maar de activiteiten die ik (her)ontdekte tijdens de lockdown, daar blijf ik met plezier tijd voor vrijmaken.