Bakcreaties
Image default
Auto's en Motoren

Wat u moet weten over Performance Chip Tuning

Als je erover nadenkt, zijn prestatiechips gemaakt om je meer kracht te geven, en dat betekent dat ze van tijd tot tijd moeten worden aangepast. Welnu, de meeste originele applicaties zijn normaal gesproken perfect afgestemd om de optimale balans te bieden tussen vermogen, prestaties en motorslijtage. Het hele punt van prestatiechips is om de starttijd van uw voertuig te verkorten. Maar wat meestal gebeurt, is dat een chip langzaam start, traag blijft of zo heet wordt dat u uw auto helemaal niet kunt besturen!

 

Dit kan een zeer gevaarlijke situatie zijn, dus prestatiechips mogen alleen worden uitgevoerd door een ervaren monteur. Het is echter belangrijk op te merken dat u uw auto in geen geval op deze manier mag starten! Daarom is een gespecialiseerde tuner nodig – ze weten precies wat ze met je motor moeten doen om hem weer snel aan de praat te krijgen. In dit artikel ga ik je laten zien hoe prestatiechips werken en hoe je je motor kunt afstemmen zonder tuner.

 

Er zijn twee hoofdonderdelen voor chiptuning van prestaties: de eerste is de chip zelf en de tweede is de tuningbox.

 

De chip is wat de prestaties van de ECU verandert. Het afstemmen van de chip vereist nauwkeurige en specifieke instructies van uw distributeur of autobezitter. Er zijn een aantal manieren om deze chips te maken, maar de meest populaire manier is via een speciaal type ECU-tuningbox.

 

Deze kisten zijn gemaakt van billet aluminium en zijn zo gebouwd dat ze alles zeer goed geolied en gesmeerd houden. Olie, vloeistof en koelvloeistof spelen allemaal een zeer grote rol bij het soepel laten draaien van uw motor, dus er is een overvloed aan gereedschappen voor dit soort onderhoud. Een van de belangrijkste dingen om te onthouden is dat hoewel het afstemmen van prestatieschips meer moeite lijkt te kosten, dat eigenlijk niet het geval is. Veel heeft te maken met goed onderhoud van het voertuig. Twee dingen om te onthouden bij het uitvoeren van dit soort onderhoud zijn het verversen van de olie als dat nodig is en het toevoegen van oliefilters.

 

Het laatste deel van de chiptuning van de prestaties betreft het wijzigen van de brandstofbesparende software. Hoewel veel mensen automatisch aannemen dat dit betekent dat het brandstofmodel van de motor moet worden gewijzigd, is dit niet het geval. Hoewel het mogelijk is om het werkelijke motormodel te wijzigen met andere software, is deze software niet nodig om de instellingen voor het brandstofverbruik te wijzigen.

 

De drie belangrijkste fabrikanten van auto Anything-chips zijn Samsung, KW Clubsport en OBDII pro. Er zijn ook een aantal distributeurs, waaronder Auto Anything tuner Pro, Auto Anything tuners Inc en Auto Anything Supertech. In dit artikel is beschreven hoe chiptuning van prestaties werkt en wat u moet doen om het beste uit uw auto te halen. Nu je dit artikel hebt gelezen, zou je een goed idee moeten hebben over hoe je je eigen auto kunt tunen.

Klik hier voor meer informatie ChipPerformance