Bakcreaties
Image default
Vakantie

Wat zijn de leukste dingen om te doen in Horta op de Azoren met een huurauto?

Horta, gelegen in de archipel van de Azoren, is een prachtige Portugese stad. De jachthaven van Horta is de belangrijkste halte voor jachten die de Atlantische Oceaan oversteken. De muren en paden van de jachthaven zijn bedekt met aantekeningen die door bezoekers zijn gemaakt en waarop de namen van hun schepen, bemanningen en de jaren waarin zij de jachthaven hebben bezocht staan vermeld. Horta is de belangrijkste trans-Atlantische aanlegplaats in Portugal en deze natuurlijke haven is een van de drukste jachthavens ter wereld. Het grote en kleurrijke mozaïek dat naast de haven is geschilderd, is een van de unieke taferelen van Portugal.

Als je een auto huurt, kan je uitstapjes maken naar de nabijgelegen enorme stratovulkaan en het hele schiereiland dat is ontstaan na de uitbarsting van de vulkaan in de jaren 1950. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in Horta en er zijn veel goedkope autoverhuurdiensten beschikbaar. Je kan de autoverhuurdiensten online vergelijken om zo makkelijk te kiezen uit een grote verscheidenheid van huurauto’s. Het vergelijken van de autoverhuurbedrijven is een must als je de beste huurauto’s wilt vinden om Horta te verkennen. Vergelijk autoverhuurbedrijven in Horta zoals Europcar, Dollar, Alamo, Keddy By Europcar, Payless, Thrifty, Hertz, Enterprise, Sixt, Flizzr, Budget, Advantage, National en Avis. Zodra je je huurauto hebt geregeld, is het tijd om de vele dingen die te doen zijn in Horta te ontdekken.

1. Verken de prachtige Marina da Horta

Sommige bronnen schatten dat Horta de vierde meest bezochte jachthaven ter wereld is. Het is ook een aanlegplaats of eindbestemming voor vele races zoals ARC Europe en Les Sables-Les Acores-Les Sables. De steigers en zeewering zijn beplakt met kleurrijke boodschappen van de bemanning van de vele jachten en kleinere schepen die de jachthaven in de loop der jaren hebben bezocht. Het is een prachtig schouwspel om te bewonderen.

2. Bezoek het Museu da Horta

Dit museum, gevestigd in een voormalig jezuïetencollege, vlak bij de jachthaven, herbergt een verzameling van het kunsterfgoed en de oude traditie van het eiland Faial. Dit is het museum dat je moet bezoeken als je meer wilt weten over het oude Horta en alles over de pottenbakkers-, linnen- en wolindustrie van het eiland. Bovendien zijn er hier veel boeiende displays die gewijd zijn aan de telegraafstations van het eiland, geologie, mineralogie en liturgische kunst uit de kloosters van het eiland. Ook het assortiment schaalmodellen van schepen is de moeite waard.

3. Old Town of Horta

Horta is een van de jongste steden van de Azoren en als je vanaf de waterkant de stad binnenkomt, zijn de prachtige ouderwetse geplaveide straatjes geflankeerd door schilderachtige kleine huisjes in contrast met de imposante gevels van kerken die uitkijken op de oceaan een adembenemend gezicht.

Tussen de gebouwen door kan je een glimp opvangen van de vulkanische pieken die majestueus opdoemen achter de stad.

4. Ontdek Monte da Guia

Als je in Horta bent, kun je de majestueuze berg Monte da Guia zien die uit het water oprijst tot een hoogte van 145 meter. Deze top diende in de 19e eeuw als walvisstation. Zodra je de top hebt bereikt, kan je de hele stad en de weelderig groene bergtoppen van Faial zien.

5. Igreja de São Salvador

Deze Jezuïetenkerk is een meesterwerk van architectuur. Het schitterende altaar van verguld hout en de prachtige azulejos op de muren moet je gezien hebben. Als je hier bent, moet je ook de kapel van de Senhora da Boa Morte bezoeken, die bekend staat om zijn prachtige olieverfschilderijen.

https://www.autoportugal.nl/