Bakcreaties
Image default
Aanbiedingen

Schelpen voor in de tuin

Schelpen voor in de tuin

Schelpen zijn een prachtige aanvulling voor bijna iedere tuin. Naast dat ze een speels effect geven, hebben schelpen daarnaast een aantal nuttige eigenschappen. We geven je verschillende voor- en nadelen van schelpen voor in de tuin. En daarnaast geven we je tips hoe je je eigen schelpenpad aanlegt. 

 

Voordelen van schelpen in de tuin

Je ziet schelpen vaak terugkomen in veel tuinen. Wat is het er nu zo voordelig aan schelpen? En waarom zijn ze zo populair? We zetten de belangrijkste voordelen van schelpen voor in de tuin voor je op een rij:

  • Schelpen helpen onkruid tegen te gaan. Let op: deze schelpen moeten dan wel op antiworteldoek aangelegd zijn. Door de combinatie van het antiworteldoek en de dichtheid van de schelpen, heeft onkruid geen kans om te groeien;

  • Schelpen zorgen voor een isolerende werking. Gebruik daarom schelpen in bloembakken om uitdroging van planten te voorkomen;

  • Schelpen zijn mooi als siersplit op schelpenpaadjes;

  • Heb je last van slakken in je tuin? Maak dan ook gebruik van schelpen. Slakken houden namelijk niet van de scherpe randjes van de schelp en zullen zich er dan niet zo snel overheen bewegen.

 

Nadelen van schelpen in de tuin

Helaas zijn er ook een aantal nadelen waar je rekening mee moet houden als je schelpen gaat gebruiken in je tuin. We leggen het graag aan je uit.

  • Het kalk van de schelpenpaden kan in naastgelegen borders terecht komen;

  • Schelpen verhogen de pH-waarde van de grond. Er zijn verschillende planten die hier niet goed tegen kunnen;

  • Je moet de schelpen op een schelpenpad na verloop van tijd aanvullen;

  • Als je schelpen op een schelpenpad gebruikt, dan verspreiden de schelpen zich snel. Dit kan je gelukkig wel voorkomen door gebruik te maken van bijvoorbeeld een borderafscheiding.

 

Maak je eigen schelpenpad

Wil je je tuin een gezellige en natuurlijke sfeer geven? Leg dan een schelpenpad aan of verwerk schelpen in delen van je tuin. Je kunt schelpen bijvoorbeeld ook verwerken als decoratie op tafel. Door de schelpen overal in de tuin terug te laten komen, creëer je een geheel. Bij 123natuurproducten vind je verschillende soorten schelpen, maar ook andere producten voor een tuin met een natuurlijke touch. Natuurlijke materialen komen het beste tot zijn recht in een omgeving die in evenwicht is. Gebruik daarom lichte kleuren in de tuin, zoals crème, lichtbruin of wit. Met lichte kleuren in je tuin voorkom je onnodige drukte en daarnaast zorg je voor een mooi geheel in je tuin.


https://www.123natuurproducten.nl/