Bakcreaties
Image default
Society / Relationships

De weg naar een nieuw baan

Veel mensen hebben te maken gekregen met ontslag als gevolg van bezuinigingen of een reorganisatie van een bedrijf. Dit kwam voornamelijk door de slechte gesteldheid van de economie de laatste tijd. Wat kan je nou doen om snel een nieuwe baan te vinden?

Ten eerste is het belangrijk dat je een goed beeld voor jezelf creëert van naar wat voor functie je wil gaan solliciteren. Een ontslag is in het begin een vervelende ervaring maar het bied je wel de kans om te kijken welke andere functies je ook aanspreken en misschien wel beter bij je passen dan je vorige functie. Zorg ervoor dat je functie beeld niet te smal is, want dit maakt de breedte aan sollicitatie mogelijkheden af. Als je een goed beeld hebt van je functiebehoeftes kan je efficiënt gaan solliciteren. Lees hier meer over dit onderwerp.

Je CV moet ook op orde zijn aangezien dit een onderdeel is waar je je eerste indruk mee geeft aan je toekomstige werkgever. Je hebt in de loop der tijd nieuwe ervaringen opgedaan en nieuwe vaardigheden geleerd, deze moeten op je CV staan omdat dit jou als persoon aantrekkelijke maakt om uit te nodigen voor een gesprek. Ook de lay-out van je CV moet worden vernieuwd als het lang geleden is dat je je CV hebt gemaakt. Stijlen van opmaak veranderen, als je een gedateerde lay-out hanteert kan dit een negatieve indruk geven. De motivatiebrief is het tweede onderdeel waarmee je een eerste indruk geeft aan het nieuwe bedrijf. Een pakkend verhaal met een korte beschrijving van wat jij kan is daarom niet overbodig.

Netwerken met mensen is in veel gevallen doorslaggevend voor de snelheid dat je een nieuwe baan vind. Een nieuwe baan kan namelijk in een kleine hoek zitten. Mondeling netwerken is niet het enige wat belangrijk is, online netwerken ook. Zo kan je veel meer mensen bereiken en neemt de vitaliteitsapk van jou kansen enorm toe. Klik hier voor meer informatie.

https://carrierepoort.nl/