Bakcreaties
Image default
Society / Relationships

Senioren gaan massaal aan de slag op datingsites

Dating voor ouderen. Steeds meer senioren zijn massaal te vinden op het internet. Van het aantal vijftigplussers die actief op zoek zijn naar een partner, maakt ruim 75% gebruik van online datingsites of apps, zo meldt het AD.

Datingsites zoals 50liefde, Lexa en de datingapp Grindr zijn op dit moment het populairst onder de ouderen. Één van de grootste datingsites, Relatieplanet, meldt zelfs dat ongeveer de helft van hun leden in de categorie boven de veertig zit.

Voor alle alleenstaande ouderen die geboren zijn tussen 1960 en 1970 staat ongeveer de helft (49 procent) open om een nieuwe liefde toe te laten. De andere helft zegt een gelukkige single te zijn en willen dit graag zo houden. Daaruit blijkt ook dan mannen meer happiger zijn dan vrouwen om een nieuwe relatie te vinden 

Uit onderzoek blijkt dat meer mannen naarmate ze ouder worden minder en minder belangstelling hebben voor leeftijdsgenoten. Dit wordt soms beschouwt als minderwaardig naar oudere vrouwen. Een kwart verlangt nog naar vrouwen van eigen leeftijd waarbij ze een leuke date proberen te hebben.

Gebruiksgemak bij datingsites voor 50 plussers

Voor 50plussers valt het vaak ook niet mee om gebruik te maken van de online datingdiensten. Zo proberen de grotere datingsites zoals Lexa, Pepper, Parship en Relatieplanet een gebruiksvriendelijk platform te creëren waarbij de senioren zich thuis voelen en hier makkelijk mee overweg kunnen. Dating voor senioren wordt vaak ook gezien als een taboe. Vroeger in de tijd was het niet heel erg gebruikelijk om openlijk te praten over een relatie. Dit wordt tegenwoordig bij de datingsites een stuk makkelijker gemaakt. Hierdoor kan je aangenaam in contact komen met diverse leden die ook behoren tot de grijzende populatie.

Het komt vaak voor dat 40 plussers de love boat missen, dit kan allerlei redenen hebben. De voornaamste reden is dat de focus niet lag op het zoeken naar een liefde, maar bezig met het bouwen van een echte carrière. De senioren singles hebben door online datingsites een kans om hun nieuwe liefde te kunnen vinden. Diverse websites laten zien welke datingsites goed staan aangeschreven bij de mensen.

Voor veel ouderen is de stap naar het online daten een stuk aantrekkelijker gemaakt. Dankzij de overzichtelijke datingsites wordt het steeds makkelijker voor ouderen om op zoek te gaan naar hun nieuwe liefde. Daardoor hoeft de grijzende populatie zich niet meer eenzaam te voelen of alleen oud te worden.