Bakcreaties
Image default
Society / Relationships

Waar moet ik rekening mee houden bij een schoonmaak?

Onhandigheid gaat regelmatig gepaard met schoonmaken. Wanneer er bijvoorbeeld per ongeluk een kopje omgestoten wordt met koffie, komt er al snel een doekje aan te pas om het tapijt te reinigen, is er stoffer en blik nodig om de scherven op de vegen en is er vervolgens Tapijtreiniger nodig om de ergste schade te voorkomen. Schoonmaken is echter niet alleen van belang wanneer er iets misgaat, maar het is bovendien essentieel om één keer per week het huis een schoonmaakbeurt te geven. Op die manier wordt voorkomen dat stof zich ophoopt, schimmel kan groeien of de voedselveiligheid in gevaar komt. Echter, hoe maak je eigenlijk goed schoon en over welke artikelen kun jij het beste beschikken om doeltreffend schoon te maken?

Een thuisschoonmaak

Wie zich bekommert om het schoonmaken van het eigen huis, zal moeten letten op de oppervlaktes die hij of zij wil schoonmaken. Vaak kun je namelijk een heel eind komen met groene zeep en een stofzuiger bij het schoonmaken, maar voor de reiniging van het tapijt is het beter om gebruik te maken van een kwalitatieve tapijtreiniger. Op die manier kunnen vlekken makkelijk verwijderd worden en blijft de kwaliteit van het tapijt behouden. Verder is een effectief afwasmiddel geen overbodige luxe en mag een stofdoek niet ontbreken in de gangkast.

Reinigen en ontvetten in de horeca

In tegenstelling tot eenvoud van een thuisschoonmaak, komt er veel meer kijken bij het reinigen van een horecakeuken. Hierbij speelt voedselveiligheid namelijk een cruciale rol bij het schoonmaken, waardoor een industriele ontvetter en allesreiniger een must zijn. Verder moet er minstens één keer per dag schoongemaakt worden, zodat iedere werknemer aan een schone werkbank kan werken. Wordt er echter vlees bereid? Dan is één keer per dag schoonmaken niet voldoende. Benieuwd naar alle schoonmaakartikelen voor de schoonmaak van een horecakeuken? Bekijk dan snel de website van Fayon voor het gehele assortiment!

https://fayon.nl/