Bakcreaties
Image default
Society / Relationships

Last van paniekaanvallen? Dit is de oplossing.

De werkdruk neemt toe en dat blijken steeds meer werkgevers en -nemers te ervaren. Door op langer termijn meer te vragen van het lichaam dan dat het in staat is te bieden, zal de mentale gezondheid verzwakken tot het punt is bereikt dat het lichaam gebeurtenissen niet meer weet te verwerken.

Hierdoor kunnen standaard handelingen leiden tot stress- en paniekaanvallen. In het geval van deze aanvallen is het uiterst belangrijk te luisteren naar het lichaam en de rust te nemen, wanneer het lichaam dit aangeeft. Laat het bezoekje aan de supermarkt eenmalig over aan de partner en loop zelf een rondje in het park om. Somtijds ontsnappen uit de werkelijke wereld is belangrijk.

Uitgeput

Een burn-out, oververmoeidheid of veel stress uiten zich in veel gevallen door een uitgeput gevoel. Een bepaald onderwerp kan de persoon aanzet geven tot veel stress of paniek, dat mogelijk kan leiden tot een huilbui of black out. Het is belangrijk het lichaam de tijd te geven om dit onderwerp een plek te geven, zodat aanvallen zullen worden vermeden in de nabije toekomst.

Een plekje geven

Het geven van een plekje varieert bij ieder. Zo zal bij de één een weekje offline het verschil maken, terwijl de ander een langer traject zal moeten ondergaan om het doel te bereiken. Om te achterhalen welke wijze het beste en snelste resultaat zal leveren, is het prettig een afspraak te maken bij een psycholoog. Tijdens een persoonlijk gesprek zal de psycholoog de cliënt leren kennen en het probleem in kaart brengen, waarna een traject zal volgen om het probleem te verhelpen.

Opties

Voor een behandeling is er keuze tussen verschillende mogelijkheden. Zo wordt er in Amsterdam een psycholoog Amsterdam aangeboden, maar het is ook mogelijk een emdr therapie Amsterdam te starten. Psychologen zijn in verschillende steden gevestigd, waardoor het mogelijk is de psycholoog snel te bereiken. Een emdr therapie is niet in elke stad aanwezig, maar zeker de moeite waard om meer over te raadplegen.

http://piekerpoli.nl