Bakcreaties
Image default
Society / Relationships

Geschiedenis van het slapen

Iedereen heeft slaap nodig. Onze spieren en geest hebben na een lange dag rust nodig. Alleen hoe ging slapen vroeger? Het pas sinds een aantal jaar dat wij als mensen in een heerlijk comfortabel bed slapen. Vroeger ging dit veel anders en was de nacht niet zo comfortabel als nu. In deze blog gaan we je meer vertellen over de geschiedenis van het slapen.

Wij als mensen hebben een lange geschiedenis omtrent het slapen. Vroeger moest de mens erg alert blijven in donkere tijden. Daarom leefde de mensen al in groepen samen om zo de veiligheid te waarborgen. Slapen gebeurde vroeger daarom zoveel mogelijk bescherm en verscholen. Eigenlijk een beetje zoals nu maar vroeger sliep men in grotten., holen of hooggelegen plaatsen waarvan de ingang bewaakt kon worden. Er werd een vuur gesticht in deze plekken om zo warmte te creëren. Er waren dan een aantal ouderen uit de groep die de groep bewaakte zodat de rest kon slapen.

Door de duizenden jaren heen zijn we verder geëvolueerd. Van een slaapplaats zonder kussens en een harde ondergrond met veel ongedierte, vocht en kou. Naar de tijd van de Romeinen en Grieken die wel een echt bed hadden. Er werd vroeger letterlijk geleefd in de bedden van de Grieken en Romeinen.  Er werd gegeten en geslapen in de bedden. Om zich warm te houden gebruikte ze dierenhuiden en geen kussenhoesjes. Deze werden pas later in gebruikt.

De dag van vandaag is een comfortabel bed geen overbodige luxe. Iedereen heeft wel een lekker warm bed waarin zij heerlijk tot rust kunnen komen na een lange dag werken. Het voordeel van de bedden die we nu hebben is dat het lichaam goed ondersteunt wordt tijdens het slapen. Het lichaam kan dus beter uitrusten en beter voor de dag komen. Kortom, slapen op de dag van vandaag is duizend keer beter dan vroeger.

https://www.nouvez.nl/