Bakcreaties
Image default
Society / Relationships

De beste reggae en reggaeton artiesten

Er zijn veel soorten muziekgenres. Maar wat zijn nou de beste artiesten per genre ooit? De geschiedenis toont aan dat er een hoop artiesten zijn geweest. Een groot deel daarvan was ook echt getalenteerd. In deze blog worden de beste reggae en reggaeton artiesten uitgelicht.

 

King of Reggaeton

Daddy Yankee is de King of Reggaeton. Zijn echte naam is Ramón Luis Ayala Rodríguez. Daddy Yankee is geboren in San Juan op 3 februari 1976. Ramón Luis Ayala Rodríguez is een Puerto Ricaanse reggaeton-artiest, zakenman, film-producent en acteur. Daddy Yankee is medeverantwoordelijk voor de doorbraak van reggaeton. Zo won hij ook verschillende prijzen. Daddy Yankee zijn grootste hit is ongetwijfeld Gasolina. Het nummer komt uit 2004, maar wordt in 2021 nog steeds overal gedraaid. Benieuwd naar de muziek van Daddy Yankee? Twijfel dan niet, want zijn hits kun je via internet radio luisteren. In 2008 haalde Daddy Yankee de dertiende plaats op de Billboard Album Top 200 met zijn album Talento de Barrio. Twee jaar eerder won hij een Latin Grammy en kreeg hij de titel King of Improvization. Dit deed hij oor vijf jaar achter elkaar de Street Jam Reggae Award te winnen. Ramón Luis Ayala Rodríguez heeft meer dan 13 miljoen albums verkocht. Een echte legende in de muziek. Er zijn zat kandidaten die hem willen opvolgen. Zo heb je de zogenaamde Prince of Reggaeton J. Balvin. Dit is een internationale superster afkomstig uit Colombia. Iemand die Daddy Yankee zijn legacy zeker ook kan overnemen is Ozuna. Zijn echte naam is Juan Carlos Ozuna Rosado. Ozuna is een zanger uit Puerto Rico. Hij is geboren op 13 maart 1992. Al zijn albums hebben de top van de Billboard Top Latin Albums bereikt. Ozuna zijn muziekstijl is voornamelijk reggaeton en trap. Hij heeft ook samenwerkingen met artiesten waar hij anders te werk gaat. Je kunt denken aan reggae, bachata en moombahton.

 

Reggae

Bob Marley is de beste reggae artiest die er ooit geweest is. Marley zijn muziek kun je gerust op de radio luisteren. Dit was de gemakkelijkste keuze om te maken, aangezien Bob Marley net zo belangrijk is als elke muzikant in de geschiedenis voor zijn respectieve genre. Wel moeten we de andere artiesten prijzen die verantwoordelijk zijn voor het verspreiden van de populariteit van reggae over de hele wereld. Zo kun je denken aan Toots and the Maytals en Jimmy Cliff.  Peter Tosh en Bunny Livingston verdienen ook een vermelding, want zij zette met hun groep een standaard voor de reggaemuziek. Bob Marley is wel het grootste icoon van reggae. Enkele hits van hem waren Three Little Birds, Could You Be Loved en Is This Love.

http://economy.nl