Bakcreaties
Image default
Society / Relationships

Hoe kozijnen gemaakt worden

Harry werkt in een kozijnen fabriek en is verantwoordelijk voor het gehele proces: van voorbereiding tot verkoop van de kozijnen. De meeste klanten die bij hem komen hebben een eigen huis laten bouwen, of ze zijn bezig met hun huis te verbouwen. Als u om u heen kijkt, ziet u dat elk huis anders is. Ieder huis heeft unieke deuren, trappen en kozijnen. De fabriek waar Harry werkt, is dat ook gespecialiseerd en gericht op kozijn op maat maken, hierdoor kan Harry’s fabriek voldoen aan alle individuele wensen en behoeftes van hun klanten. In dit artikel legt hij uit hoe kozijnen gemaakt worden.

Stap 1: de voorbereiding. “Bij elke klus, en zeker ook bij het maken van kozijnen, is de voorbereiding het halve werk. Het productieproces van een (raam)kozijn begint op kantoor, waar de klant de afmetingen en zijn voorkeuren vertelt aan de tekenaar. Hij werkt de details uit voor de fabriek en bestelt alle benodigde materialen. Veel mensen kiezen kiezen voor Mahonie of Meranti hout, omdat deze soorten heel degelijk en mooi zijn. ”

Stap 2: afkorten. “In onze fabriek worden alle kozijnen gemaakt van hout. Als we weten welk hout de klant wil, dan beginnen we in de fabriek met het hout op maat maken. Dat wordt gedaan door een medewerker met een afkortzaag.”

Stap 3: schaven. “Nadat al het hout is afgekort, wordt al het hout mooi glad geschaafd. Hierdoor ziet het hout er mooi afgewerkt uit.”

Stap 4: Conturex. “Met onze Conturex machine worden de kozijnen in elkaar gezet. Deze machine wordt bestuurd met de computer, waar een medewerker van ons achter zit.”

Stap 5: de montage. “Tijdens de montage krijgen de kozijnen spouwlatten, panelen, omkeerlatten enz. Hierna worden de kozijnen geverfd en gelakt naar de wens van de klant.”

Stap 6: verkoop. “De kozijnen zijn nu helemaal klaar om verkocht te worden. Als het nodig is, worden er ook nog ramen ingezet.

https://directeenkozijn.nl/