Bakcreaties
Image default
Society / Relationships

Scriptie nakijken – Werken bij Scriptium

Beheers je de Nederlandse en/of Engelse taal op het hoogste niveau? Ben je graag bezig met wetenschappelijke teksten en onderzoek? Krijg je er een kik van om een tekst volledig foutloos te maken? Dan is scripties nakijken voor Scriptium misschien iets voor jou. Studenten kunnen hun scriptie laten nakijken bij Scriptium. Deze diensten zijn ook beschikbaar voor andere (onderwijs)teksten zoals essays, papers, verslagen, motivatie- en sollicitatiebrieven en nota’s.

 

Het profiel van een corrector

Correctors bij Scriptium zijn hoogst zelfstandig, kunnen goed plannen, tillen graag teksten naar het hoogste niveau, beschikken over excellente taalvaardigheid en analytisch, wetenschappelijk vermogen. Een scriptie nakijken voor Scriptium bestaat uit het markeren en verbeteren van alle mogelijke taalfouten. Daarnaast verbeteren we teksten door woordkeuze en toon te beoordelen op professionaliteit en objectiviteit. Een inhoudelijke controle betreft het geven van feedback op de opbouw en inhoud van de tekst middels opmerkingen in de kantlijn. Enig didactisch vermogen en oplossingsgericht denkwerk is hierbij vereist.

 

Diensten en deadlines

Scriptiecorrectie bij Scriptium wordt bepaald door de keuzes van studenten. Zij laten hun scriptie corrigeren en kiezen daarbij voor een combinatie aan diensten aan deadlines. Scriptium hanteert nakijktermijnen van 7 dagen, 48 uur of 20 uur. Deze laatste is enkel beschikbaar voor teksten met een woordenaantal onder de 5.000. Daarnaast kiest een student voor diensten. We bieden een controle op taal en structuur, een controle op taal, structuur en inhoud en een controle op enkel inhoud waarbij feedback wordt gegeven.

 

Soorten teksten

Hoewel Scriptium zich hoofdzakelijk op scripties en delen van scripties richt, kunnen studenten alle soorten teksten laten nakijken. Scriptium biedt dan ook een breed scala aan teksten om na te kijken. Naast scripties, kan Scriptium een scriptie controleren zoals een essay, paper of onderzoeksplan. Ook andere educatieve documenten zoals dissertaties, proefschriften, marketingonderzoek en reflectieverslagen worden nagekeken. Andere tekstsoorten die vaak langskomen zijn motivatie- en sollicitatiebrieven, (pleit)nota’s, formele brieven, en gehele manuscripten.

 

Werkwijze

Zodra een klant een tekst instuurt via het uploadsysteem van de website, koppelt Scriptium de tekst aan een geschikte corrector. Dit is iemand met een aansluitende achtergrond en expertise. Er wordt doorgegeven om wat voor een soort tekst het gaat, wat de deadline is, hoeveel woorden het document bevat en welke diensten gekozen zijn. De corrector mag vervolgens zelf kiezen of hij of zij de opdracht wil aannemen. Het correctiewerk vindt dan thuis achter het eigen bureau plaats. De tekst kan na de correctie teruggestuurd worden naar Scriptium, waarna zij de tekst nogmaals doorlopen en retourneren aan de student.

 

Solliciteren

Wil je graag aan de slag als scriptiecorrector bij Scriptium voor Nederlandse en/of Engelse teksten? Solliciteer dan direct door een mail te sturen aan info@scriptium.nl. Het is tevens mogelijk om eerst meer informatie te lezen via de webpagina over werken bij Scriptium. Je vindt daar ook een overzicht van alle andere diensten die Scriptium te bieden heeft en welke functies openstaan voor sollicitanten.

https://scriptium.nl/