Bakcreaties
Image default
Society / Relationships

Ouder worden hoort erbij

Ouder worden is een proces dat (helaas) niet kan worden tegengegaan. Niet alleen de nominale leeftijd gaat omhoog, ook aan de buitenkant is het te zien dat we ouder worden. Als we de grens van de 30 levensjaren hebben bereikt zijn vaak de eerste tekenen zichtbaar. Ineens ontstaan er rimpeltjes en krijgen we (de mannen) kale plekjes op ons hoofd of doen de eerste grijze haren zich voor.

Toch is het natuurlijke verouderingsproces wel enigszins te beïnvloeden. Je levensstijl is hierbij een belangrijke indicator. Als je jaren lang slecht heb gegeten, veel alcohol hebt gedronken en hebt gerookt dan zullen de tekenen van ouderdom zich over het algemeen eerder voor doen dan wanneer je goed voor jezelf hebt gezorgd. Met goed voor jezelf zorgen bedoelen we gezond eten, matig gebruik van alcohol en genoeg bewegen. Ook het goed verzorgen van de huid kan een belangrijke factor zijn. Met name veel blootstelling aan UV-straling, alcohol en weinig slaap kunnen funest zijn voor de huid. Waar je vroeger nog hele nachten door kon halen zonder iets te zien, is het als de jaren gaan tellen een stuk sneller waar te nemen.

Naast een gezonde levensstijl zijn er nog andere ‘trucjes’ en hulpmiddelen voor handen. Zo kan je de rimpels laten behandelen met botox zodat ze minder zichtbaar worden. De kosten botox zijn te overzien tegenwoordig, dus daar hoef je je ook niet door tegen te laten houden. Daarnaast zijn de opties met botox tegenwoordig eindeloos, je kunt er zelfs migraine klachten met laten verdwijnen, de behandeling die ook wel botox tegen migraine wordt genoemd. Wel is het raadzaam om zo lang mogelijk te wachten met je eerste botox ingreep. Wanneer je er eenmaal mee begonnen bent is het lastig om ermee te stoppen, dat hoor je van iedereen. Botox behandelingen moet je namelijk om de zoveel tijd herhalen, het effect ervan is niet permanent.

http://faceland.nl