Bakcreaties
Image default
Society / Relationships

Een speciale training

Het kan zo zijn dat er in jouw werkomgeving situaties voorkomen die schadelijk of bedreigend zijn voor medewerkers. Je kunt je dan afvragen over welke mogelijkheden het personeel beschikt om gevaar te ontlopen of om een dreiging te neutraliseren. Agressie is een veel voorkomend probleem wat niet oké is. Vandaag de dag bestaan er hulpmiddelen, zo bestaat er een cursus omgaan met agressie.

 

De zorg

Het blijkt dat ruim zestig procent van al het personeel in de zorg onder werktijd te maken krijgt met fysiek of verbaal geweld. Je kunt wel zeggen dat veiligheid op de werkvloer blijvende aandacht nodig heeft. Het preveniëren van agressie krijg je niet voor elkaar met een enkele training. In de zorgt komt het ook voor dat ervaren werknemers vertrekken en er nieuwe collega’s voor in de plaats komen. Deze nieuwe generatie medewerkers zal ook minder goed om kunnen gaan met ongewenste intimiteiten in de zorg, puur omdat zij de ervaring nog niet hebben. Het is een blijvend aandachtspunt om je personeel te trainen. Dit is zeker zo in de zorgsector.

 

Weerbaarheid

Een bepaald bedrijf is gespecialiseerd in het geven van op maat gemaakte trainingen en workshops voor medewerkers in de zorg. Het bedrijf biedt diverse trainingen en workshops, die speciaal ontwikkeld zijn vanuit ervaring in de zorgsector. Het bedrijf verzorgt trainingen op het gebied van organisatie en samenwerking, persoonlijke ontwikkeling en mentale en fysieke weerbaarheid. Je kunt hierbij denken aan een weerbaarheidstraining. Je kunt ook denken aan een opleiding tot veiligheidscoach en een training omgaan met agressie in de zorg. Er worden nog een tiental workshops aangeboden door het bedrijf. Mindfulness in de zorg, onderhandelen in de zorg, piekeren in de zorg en omgaan met lastig gedrag in de zorg zijn hier voorbeelden van. Je kunt een workshop of training los van elkaar volgen. Je kan het ook als bouwsteen gebruiken voor een compleet trainingsprogramma war op maat gemaakt is. De organisatie zal met je meedenken. Voor problemen in de zorg, kun je hier in ieder geval terecht.

http://zelfsterk.nl