Bakcreaties
Image default
Society / Relationships

Een echte of een neppe kerstboom?

De december maanden zitten er weer aan te komen en dat betekent dat kerst ook weer om de hoek komt kijken. Nu speelt bij veel mensen de volgende vraag op: willen we dit jaar een echte of een neppe kerstboom? Allebei de opties hebben zo hun eigen voor en nadelen. Als je deze voor en nadelen op een rijtje zet kan het de keuze makkelijker maken. Vandaar dat in dit artikel de goede en de slechte dingen van een naaldboom en een neppe boom worden genoemd. 

Een echte boom straalt gewoon net wat meer gezelligheid uit dan een neppe. Als je ‘s ochtends uit je bed komt en de geur van dennenboom je tegemoet komt, geeft dat gewoon nog net een beetje extra kerstgevoel. Ook is het leuk om de boom uit te gaan kiezen met je familie. Onder veel gezinnen wordt dit beschouwd als een traditie. Verder is het wel een groot nadeel dat de naaldjes na een paar weken uit gaan vallen. Dan mag jij lekker met de stofzuiger in de weer. Het andere nadeel aan een echte boom is het feit dat je elk jaar een nieuwe moet kopen. Dit kan na een tijdje aardig prijzig worden als je alles bij elkaar optelt. 

Een neppe kerstboom is eigenlijk gewoon lekker makkelijk. Je kan zelfs gewoon een kerstboom met versiering bestellen. Deze heeft alle ballen en slingers er al in hangen. Er vallen geen naalden uit en je kan er jaren mee doen als je er een beetje voorzichtig mee bent. Wel is het een beetje duur om een kunstkerstboom kopen. Dit is echter maar voor 1 keer en daarna kan je er jaren mee doen. Het is dus een investering. Een ander nadeel aan de kunstkerstboom is dat het produceren ervan niet zo goed is voor het milieu.  

http://www.xmasdeco.nl