Bakcreaties
Image default
Society / Relationships

Agrarische trends

Voor de agrarische sector wordt komend jaar een groei van ongeveer een halve procent verwacht. 2018 wordt zeker weer uitdagend, maar hoe veel verschilt per sector binnen de agrarische sector. Zo hebben de houders van melkvee en varkens twee moeilijke jaren achter de rug, maar lijkt het erop dat dit jaar in dezelfde lijn door zal gaan.

 

Fosfaatrechten

Op 1 januari 2018, dus nog maar kort geleden, is er een nieuw stelsel ingevoerd voor de houders van melkvee en varkens. Dit stelsel houdt zich bezig met de rechten van fosfaat. Het stelsel heeft als doel om de productie van fosfaat te verlagen zodat het aandeel van fosfaat onder het zogenoemde fosfaatplafond komt en daar ook onder blijft. De Nederlandse overheid heeft een website opgesteld waar boeren die varkens, koeien, schapen en / of geiten houden, meer informatie kunnen vinden. Deze website is een initiatief van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland. In recent nieuws verscheen al dat er soms gesjoemeld werd met fosfaatrechten, maar de overheid is dat nu strenger aan het controleren. Boeren die de regels overtreden kunnen zware maatregelen verwachten. Er worden zelfs boerderijen gesloten.

 

Tuinbouw

De tuinbouw is veel bezig met het investeren in de toekomstige jaren. Het gaat goed met de tuinbouw. Zo is de omzet binnen de sierteelt met ongeveer vijf procent gestegen, even iets heel anders dan voor de houders van melkvee en varkens dus. De verwachting is dat deze stijging van de omzet dit jaar zal blijven doorzetten. Een positief jaar voor de tuinbouw dus.

 

Wijsman

Voor agrarisch advies kunt u altijd terecht bij Wijsman. Die bureau handelt onafhankelijk, is innovatief en levert altijd hoge kwaliteit. Dit advies bureau kan u helpen bij het inrichten van stallen en bij het managen van energie verbruik. U vindt op de website van Wijsman ook veel handige producten zoals een koeborstel en een regelaar van frequenties.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/