Bakcreaties
Image default
Society / Relationships

Petten in de hedendaagse mode-scene

In de hedendaagse cultuur is mode zoveel meer dan alleen dure kleding kopen en een mooie outfit samenstellen, er moet gedacht worden aan sieraden, hoofddeksels en nog veel meer accessoires. Je kan hierbij denken aan een mooie ketting die goed past bij je kleding of verschillende designer petten die hetzelfde merk hebben als je broek. Er zijn veel combinaties en verschillende mogelijkheden die je hebt als het erop aankomt, daarnaast maken retailers ook veel geld op bepaalde seizoensproducten. Je gaat geen winterjassen verkopen in de zomer, daarom is de prijs van petten ook lager in de winter.

Nu de zomertijden er aan beginnen te komen zijn petten weer helemaal in, hoewel ze vroeger diende als product om de ogen mee te beschermen zijn het nu modeaccessoires. Binnen de pettenindustrie zijn veel verschillende producten te vinden die allemaal een specifiek doel hebben, zo zijn snapbacks gemaakt voor mensen met een iets groter hoofdomvang. Zo hebben ze namelijk ook minder last van de zon, als ze namelijk een normaal petje zouden dragen zouden hun ogen net langs het overhang van de pet vallen, waardoor het hele nut ervan af is.

Naast snapbacks zijn er ook trucker caps, deze heten in Amerika baseball caps, deze hebben een lange overhang zodat je op elke kijkhoek geen zon in je ogen hebt. De naam trucker hat is zo ontstaan omdat veel truckers dit soort petten gebruiken tijdens lange reizen, hierdoor hebben ze geen last van de zon en zijn ze minder afgeleid tijdens het rijden. Dit pakt profitabel uit voor de weggebruikers en vrachtwagenchauffeurs omdat ze beiden in een veiligere situatie belanden. Als een cap kopen misschien iets voor jou is, kun je ze beter via het internet bestellen. Je bent dan namelijk goedkoper uit aangezien er geen retailer tussen zit en er een enorm aanbod online te vinden is.