Bakcreaties
Image default
Society / Relationships

Riet als trending materiaal

Riet kennen wij Nederlanders allemaal maar al te goed: het groeit immers overal om ons heen: aan de randen van rivieren, meren, sloten en de kust tot de drassige weilanden in de polder. Maar riet duikt tegenwoordig op nog veel meer plekken om ons heen op: we vinden riet tegenwoordig in bijna ieder huis!

Als je naar een interieur winkel gaat is er haast geen ontkomen meer aan: waar we voorheen allemaal wel een rieten mand of mandje hadden is er tegenwoordig een wildgroei aan producten van riet waar te nemen. Bij de meubelwinkel staat negen van de tien keer een mooie rieten stoel of bank, rieten pannenzetters zijn te vinden in elke pannenwinkel en ook de moderne fluiten en andere instrumenten zijn gemaakt van riet.

Niet alleen in ons huis, maar ook op ons huis zien we, net als vroeger, veel riet: een rietdekkersbedrijf is weliswaar een modernere variant dan zijn middeleeuwse voorvader, maar ze bestaan nog steeds. Professionele rietdekkers kan je bijvoorbeeld vinden op rietwerk.nl. Deze professionele rietdekkers doen betere zaken dan ooit: rieten daken worden in allerlei kleuren, vormen en maten aangeboden.

Maar waarom is riet zo populair? Riet is eigenlijk nooit weggeweest. Voor manden, daken en instrumenten maken we er al vele eeuwen gebruik van. Maar sinds duurzaamheid en daardoor natuurlijke producten een stuk belangrijker zijn geworden is het snel gegroeid in populariteit. Naast dat het perfect past in de huidige woon-trends, is het ook gewoon een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig materiaal: riet gaat erg lang mee en, mits goed behandeld, verandert over de jaren heen nauwelijks van vorm of kleur.

Tot slot past een mooi rieten voorwerp ook perfect in een hedendaags modern huis: het schept een bepaalde sfeer die een huis echt tot een huis doet voelen. Zo is het eigenlijk helemaal niet raar dat riet zo trending is.

http://www.rietwerk.nl/