Bakcreaties
Image default
Society / Relationships

Je spullen verven met leer

Een nieuwe trend die je steeds vaker voorbij ziet komen. Het verven van bijvoorbeeld je oude jas of motorpak. Het zijn meestal producten die best duur en versleten zijn maar ook toch zonde om het weg te gooien. Het is een creatieve vorm van recycling dit omdat je zo je oude producten toch weer in leven kan brengen. Dit doe je door middel van leerverf, een verf waarmee oude producten toch weer een bepaalde glans terugkrijgen. Dit kan in verschillende vormen zoals, schoenen, banken, jassen of broeken. Met een goede leerverf zorg je ervoor dat je product weer in leven komt in plaats van het aanschaffen van een nieuw product.

Bij een leren jas verven is het belangrijk welke soort kleur je kiest. Tegenwoordig zijn er wel 140 verschillende soorten kleuren leer verf en daarom is het belangrijk dat je weet welke kleur je moet gebruiken. Vaak heeft een product zijn eigen kleurcode die je terug kan vinden op het etiket. Deze kleurcode staat in verband met de kleuren die beschikbaar zijn in de winkel of online.

De eerste stap bij het verven van je lerenproduct is dat de jas of bank volledig ontvet moet zijn. Dit kan met een speciale textiel ont vetter. Sommige mensen doen dit met alcohol of spiritus maar wees verstandig en doe dit niet, hierdoor kan je de leer beschadigen. Bij de tweede stap is het belangrijk dat de verf op een vloeiende manier wordt aangebracht. Let bij een groot oppervlak goed op dat je niet te veel smeert want dit kan problemen gaan hebben met het opdrogen. Gebruik een spons, dit is handiger. Leer moet in verschillende lagen toepast worden dus neem pauzes en laat je product af en toe drogen. Na het drogen van je jas of bank, spuit je het onder met een speciale finisher voor leer. Dit zorgt voor een mooie glans

https://www.leerverfshop.nl/