Bakcreaties
Image default
Society / Relationships

Verschillende toepassingen voor glas

Glas wordt al duizenden jaren gebruikt voor verschillende toepassingen. Er zijn sporen gevonden van glasfabricage van al honderden jaren voor Christus. Echter toen die tijd werd glas gebruikt als glazuur voor op aarde werk, tegenwoordig kan daar nog steeds glas voor worden gebruikt wat email of emaille wordt genoemd. Later, ook nog voor Christus, kwam de techniek om glas te kunnen blazen, en werd glas gemodelleerd tot gebruikersvoorwerp wat uiteindelijk steeds algemener werd.

Tegenwoordig weten we niet beter dan het gebruik van glas. Glas wordt in deze tijd bijna voor allerlei toepassingen toegepast. Denk hieraan aan de drinkglazen, de ruiten in onze huizen, de ruiten in de auto’s en andere vervoersopties, in en als meubilair, drinkflessen, vazen, bescherming van onszelf maar ook zeer zeker in telefoons en andere apparatuur.

Doordat er zo veel verschillende soorten glas is, is er bijna voor ieder soort glas wel een andere toepassing te vinden. Zo wordt niet hetzelfde glas gebruikt waaruit we drinken voor de autoruit bijvoorbeeld. We kennen daarom vele manieren van glas bewerken ieder passend bij het andere type aan glas. Zo heb je namelijk kwartsglas, bergkristal en commercieel glas. Het laatste laat al meteen weten dat het gaat om het glas dat wordt gebruikt voor onze drinkglazen, ramen in onze huizen en de ruiten in de auto’s en andere vervoersmiddelen. Dit glas is daarom ook gemakkelijker te vervangen. Glasschade is lastig, vooral als het gaat om de ruit in de auto of een raam reparatie van het huis.

Kwartsglas en bergkristal komen vele minder voor en is dus ook duurder en lastiger te bewerken. Daarnaast bestaan beide types aan glas uit meer silica wat een hoofdbestanddeel is van glas. Deze twee type glazen zijn ook niet zo te bewerken zoals het commerciële glas wordt bewerkt. Het commerciële glas kan geblazen, getrokken en gefloat worden.

https://www.glasned24.nl/