Bakcreaties
Image default
Society / Relationships

Waar je rekening mee moet houden als je een hoogsensitieve partner hebt

Hoogsensitieve mensen ervaren het leven vaak als overweldigend. Ze raken al snel van streek van kleine dingen, dingen die minder gevoelige mensen niet eens op zou vallen. Als je een hoogsensitieve partner hebt zul je rekening moeten houden met een paar karakteristieke kenmerken.

Je partner is sneller moe

Als je een gezellig avondje hebt gepland, kan het zomaar ineens voorkomen dat je hoogsensitieve partner ligt te slapen. Dit ligt niet aan jou, maar op de manier waarop je partner het dagelijkse leven verwerkt. Omdat prikkels bij jouw partner veel heftiger binnenkomen, heeft hij of zij tijd nodig om dit te verwerken en dit kan het beste door te rusten (gepland of ongepland).

Je partner is snel zat van feestjes

Een hele avond blijven hangen op een feestje is met een hoogsensitieve partner vaak onmogelijk. Je zult zien dat je partner het na een uurtje wel heeft gezien en graag naar huis gaat. Harde muziek, grote mensenmassa’s; het zijn allemaal dingen waar een hoogsensititief persoon veel moeite mee heeft. Laat je partner gewoon gaan en maak er geen ruzie over. Hij of zij heeft gewoon veel tijd voor zichzelf nodig.

Je partner wordt chagrijnig als hij te weinig heeft gegeten

Verandert jouw partner is een grumpy old man/woman als hij of zij te lang niet heeft gegeten? Dit komt omdat hoogsensitieve mensen erg gevoelig zijn voor veranderingen in de bloedsuikerspiegel. Hou hier dus rekening mee.

Je partner kan niet tegen ruzie

Hoogsensitieve personen willen het liefst alles goed doen en kunnen dus niet tegen ruzie. Als je je stem naar je hoogsensitieve partner verheft, voelt dit al als een stomp in de buik en jouw partner kan hier letterlijk ziek van worden. Ruzie hebben met iemand die het dichtst bij je staat is voor een hoogsensitief persoon het ergste wat er is.