Bakcreaties
Image default
Society / Relationships

Ben jij zwanger

Ook voor 2016 staan er weer een aantal veranderingen te wachten op het gebied van zorgverzekeringen. De premies zijn op dit moment nog niet bekend, maar de verwachting is dat de maandelijkse kosten licht zullen stijgen. Begin December zijn alle premies weer bekend en dan kan je ook de overstap maken naar een andere zorgverzekering.

Ben jij momenteel zwanger, dan staat jou een spannende tijd te wachten. Neem ook even de tijd om naar jouw zorgpolis te kijken. De meeste zaken tijdens de zwangerschap worden vergoed uit de basisverzekering, maar er zijn ook een aantal zaken die niet worden vergoed. Bekijk jouw polis om te kijken welke zaken allemaal vergoed worden. Ben je niet tevreden, dan kan je alleen eind 2015 de overstap maken naar een nieuwe zorgverzekering voor 2016. Veel mensen vergeten over te stappen of nemen de tijd niet, zonde want je kunt tientallen tot honderden euro’s per jaar besparen.

Het eigen risico staat standaard op 375 euro, wil je een lagere premie, dan kan je jouw eigen risico verhogen. De kraamhulp kost bijv. 4,10 euro per uur van je eigen risisco. Ben jij nog jong, dan kan je een gokje wagen en je eigen risico verhogen. Heb je niet veel spaargeld, dan is het geen verstandig idee om dit te doen. De zorgverzekering van de vrouw is belangrijk, maar die van de man moet je ook niet vergeten. Je kan als vrouw een uitgebreide verzekering nemen en als een man een budget polis.

Als je eenmaal de bevalling achter de rug hebt, vergeet dan niet jouw kindje bij te schrijven op jou verzekeringspolis. Dit kan tot 3 maanden na de geboorte. Vergeet ook niet de kinderbijslag aan te vragen en jullie kindje aan te geven bij de gemeente. Een ander belangrijk punt naast de zorgverzekering is de erkenning van het kind door de vader.

 

http://www.zorgverzekeringzwanger.nl