Bakcreaties
Image default
Society / Relationships

De beste camperreis door Europa

Met een camper reizen kan een prachtige vakantie worden, maar helaas is dit voor vele niet altijd zo. Om jouw perfecte vakantie met een camper door te brengen geef ik je in dit artikel wat gouden tips die je daarbij nodig hebt. Tegenwoordig reizen veel mensen met hun auto en camper door Europa heen, maar in een ander continent zijn deze tips nog steeds goed te gebruiken.

Zorg dat je beginpunt goed gekozen is en dat je vertrekt op een rustige dag, je wilt niet in een file staan voor de helft van je reis. Hiernaast moet je ook goed nadenken over de locatie van je startpunt, als je begint in Zweden zal je een koude en grijze tocht op je af laten komen. Zuid-Spanje is daarentegen niet zo’n slecht idee, aangezien de wegen mooi zijn en het weer fantastisch. Wel jammer als de camper geen airconditioning heeft, dan tikt het weer wel hard aan.

Als je een camper wilt huren of kopen, kan je dit het beste doen in het land van je beginpunt. Een camper vroeg huren is meestal de beste optie, net zoals vliegtickets kan je dit doen aan het begin van het jaar. Zo ben je in de zomer het goedkoopste af met je camper en kan je rustig en goedkoop door rijden, hiernaast kan je dan ook vaak een auto bij je camper huren.

Als je nog nooit met een camper hebt gereden, of ermee op vakantie bent gegaan, kan ik je aanraden om een achteruitrijcamera set te kopen. Dit is een schermpje die vastzit aan een camera op je bumper, zo kan je zien wat er achter je gebeurt tijdens het inparkeren. Er zijn verschillende merken camera’s maar een waeco camera is het beste voor een lange reis, aangezien die langer meegaan dan de meesten.